Πολιτική

Τσίπρας: Αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε – “Τσάμπα μάγκας” ο Μητσοτάκης

Τσίπρας: Αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε – “Τσάμπα μάγκας” ο Μητσοτάκης
Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι στην προκαταρκτική συμφωνία “αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε”. Πρόσθεσε όμως ότι συμφωνία, μας δίνει προοπτική εξόδου, με συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το χρέος».

Όπως είπε “οι δανειστές αναγκάστηκαν όμως να βρεθούν μπροστά στο ενδεχόμενο να πάρουν μέτρα για ελάφρυνση του χρέους”. Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση είχε τις λιγότερες δυνατές πληγές και γι’ αυτό καθυστέρησε η αξιολόγηση. 

Οπως σημείωσε, “πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση δημιουργώντας συμμαχίες, είχαμε σχέδιο, κρατήσαμε την ψυχραιμία και είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα στην οικονομία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες”.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι οι εξελίξεις με τη συμφωνία ” έφεραν μεγάλη αναταραχή και αναστάτωση στο παλιό πολιτικό σύστημα, ιδιαίτερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Κατηγόρησε το πρόεδρο της ΝΔ ότι πλειοδοτεί σε παροχές, αλλά χωρίς κόστος. “Ωραίος μάγκας ο κ. Μητσοτάκης, εύκολη η πλειοδοσία, αλλά “τσάμπα μάγκας” είπε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στροφή της κυβερνητικής θητείας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της υλοποίησης της εντολής που λάβαμε από τον ελληνικό λαό πριν από 19 μήνες, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον στόχο μας: Να βγάλουμε το καλοκαίρι του 2018 οριστικά την πατρίδα μας από τα μνημόνια και από την ταπεινωτική πολλές φορές επιτροπεία. Αυτό αποτελεί το πρώτιστο καθήκον μας, αποτελεί πατριωτικό καθήκον, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να κατατεθούν τα αντίμετρα της συμφωνίας σε πολλά χωριστά άρθρα δηλαδή κάθε αντίμετρο και ένα άρθρο.

Η κυβέρνηση θέλει να έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες έως τις 16- 17 Μαΐου, ώστε να μην υπάρξει περιθώριο για καμία πλευρά να καταλογίσει στην ελληνική κυβέρνηση καθυστέρηση, και με αυτόν τον τρόπο να δοθεί έστω και το παραμικρό πάτημα για περαιτέρω παράταση της λύσης στο χρέος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments