Υγεία

Οι τέσσερις “εντολές” της μεσογειακής διατροφής

Οι τέσσερις “εντολές” της μεσογειακής διατροφής
Σύμφωνα με έρευνες η συγκεκριμένη διατροφή δρα προστατευτικά και ενάντια στην άνοια, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους.

Η μεσογειακή διατροφή είναι εξαιρετικά υγιεινή και θρεπτική και έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο πληθώρας χρόνιων παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια και η άνοια.

Σύμφωνα με έρευνες η συγκεκριμένη διατροφή δρα προστατευτικά και ενάντια στην άνοια, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους.

Δείτε παρακάτω τέσσερις «εντολές» που πρέπει να τηρείτε: 

1. Να καταναλώνετε κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κοτόπουλο) σε μικρές μερίδες και αραιά, όχι συχνότερα από μία με δύο φορές την εβδομάδα.

2. Να τρώτε καθημερινά γιαούρτι (περίπου 200 γρ.) αλλά τυρί με μέτρο (περίπου 30-40 γρ. την ημέρα).

3. Να τρώτε λαχανικά μαζί με κάθε γεύμα (100 γρ. πράσινα φυλλώδη λαχανικά, 100 γρ. ντομάτα και 200 γρ. άλλα λαχανικά την ημέρα).

4. Να τρώτε φρέσκα φρούτα κάθε μέρα και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ως σνακ ή ως επιδόρπιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments