Αθλητισμός

Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ στο “ματωμένο” τελικό – 2-1 την ΑΕΚ

Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ στο “ματωμένο” τελικό – 2-1 την ΑΕΚ
Ο ΠΑΟΚ είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2016-17 με "χρυσό" σκόρερ τον Ενρίκε στο 81'. Μπίσεσβαρ και Χριστοδουλόπουλος τα άλλα δύο γκολ, από θέση οφσάιντ προήλθε το γκολ της νίκης. Αμαυρώθηκε από επεισόδια ο τελικός του Βόλου.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο δεκάλεπτο και τον ΠΑΟΚ να ισορροπεί στη συνέχεια. Το ματς ξεκίνησε με νευρικότητα και με τις δύο ομάδες να μοιάζουν επηρεασμένες από τα επεισόδια που εκτιλύχθηκαν πριν από το παιχνίδι και από τα οποία αρκετοί οπαδοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας φίλαθλος μαχαιρώθηκε.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 24′ όταν ο Τζάλμα Κάμπος ταλαιπώρησε την άμυνα της ΑΕΚ από τα δεξιά, πέρασε τον Τσιγκρίνσκι και με γύρισμα στην καρδιά της άμυνας βρήκε τον Μπίσεσβαρ που με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση έφτασε στην ισοφάριση, με τον Γλύκο να φέρει 100% ευθύνη στο γκολ. Ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε από πολύ μακριά, με τη μπάλα να μην έχει ιδιαίτερη δύναμη, ο Γλύκος θέλησε να τη μπλοκάρει, αλλά του έφυγε μέσα απ’ τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα. 

Οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ημιχρόνου, με τους Χριστοδουλόπουλο και Μπίσεσβαρ να απειλούν, αλλά να μην καταφέρουν να σκοράρουν και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ με γκολ οφσάιντ 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Οι δύο ομάδες είχαν ξεσπάσματα, με το ματς να είναι ισορροπημένο και καμιά απ’ τις δύο να μην πιάνει τον ρυθμό που θα ήθελε. Ο Πατίτο με σουτ στο 46′ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Τσίμιροτ να απειλεί από μακριά στο 62′, αλλά να βλέπει το μακρινό σουτ να φεύγει άουτ.

Τελικά το ματς κρίθηκε από ένα γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ. Έπειτα από σέντρα του Τσίμιροτ στο 81′, ο Ενρίκε που ήταν σε φανερή θέση οφσάιντ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη, κάνοντας το 2-1 και χαρίζοντας το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ, με τα πανηγύρια στο φινάλε του αγώνα να είναι έντονα για το πρώτο Κύπελλο του ΠΑΟΚ μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Φοβερά επεισόδια πριν το ματς – Δεκάδες τραυματίες

Απίστευτης έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα πριν από το ματς μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Δεκάδες οπαδοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας εξ αυτών μαχαιρώθηκε.

Διαβάστε εδώ όλα όσα συνέβησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments