Μάχη για μια θέση…εργασίας δίνουν χιλιάδες υποψήφιοι | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Μαΐου 2017, 12:29 6 Μαΐου 2017, 12:29

Στα αριθμητικά δεδομένα που προκύπτουν από τις αιτήσεις στις προκηρύξεις της ανεξάρτητης αρχής στη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, αποτυπώνεται ένας πραγματικός συνωστισμός.

Χαρακτηριστικότερα όλων είναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τελευταία και αφορούν την προκήρυξη για 404 θέσεις γραμματέων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στα δικαστήρια και στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας (κωδικός 1Κ/2017): υπέβαλαν αιτήσεις 31.221 υποψήφιοι, κάτι που σημαίνει ότι αντιστοιχεί μόλις 1 θέση για κάθε 77 υποψηφίους.

Δεν είναι όμως το μοναδικό δεδομένο που δείχνει την κοινωνική ανάγκη για μια θέση με διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Οι 404 θέσεις αφορούσαν μία και μοναδική ειδικότητα (κλάδο), αυτήν των ΠΕ Γραμματέων, σε 170 διαφορετικές δικαστικές υπηρεσίες ανά την επικράτεια (από Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Βέροια έως Αθήνα, Σπάρτη, Χανιά).

Κάθε υποψήφιος μπορούσε να δηλώσει στις προτιμήσεις του και να διεκδικήσει πάνω από μία θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ, το πλήθος των προτιμήσεων στη συγκεκριμένη προκήρυξη έφτασε τις 1.167.346!

Τι σημαίνει αυτό; Οτι κάθε υποψήφιος, διεκδικώντας την πρόσληψη και προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, κατά μέσο όρο εξέφρασε ενδιαφέρον για 37 θέσεις!

Εν ολίγοις, οι προσοντούχοι υποψήφιοι είναι πρόθυμοι ακόμη και να αλλάξουν πόλη για μια θέση εργασίας στο ασφαλές περιβάλλον του Δημοσίου.

Ετικέτες: