«Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. – Συνελήφθησαν 31 οδηγοί ταξί με πειραγμένα ταξίμετρα (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Μαΐου 2017, 15:23 6 Μαΐου 2017, 15:23

Σε 31 συλλήψεις οδηγών ταξί προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς είχαν επέμβει στις ταμειακές μηχανές και στα ταξίμετρα των οχημάτων τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Μαίου, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, συνελήφθησαν 31 οδηγοί ταξί, για επέμβαση στον μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο) και στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού και Λιοσίων, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», στην Πλ. Καραϊσκάκη, στην οδό Αχαρνών, στην Πλατεία Καλογήρων (Δάφνη) και στον Πειραιά.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δ.Ο.Υ , Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης / Διεύθυνση Μετρολογίας) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά τη μέθοδο που χρησιμοποιούσαν οι οδηγοί ταξί, έπειτα από έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι σε κάθε περίπτωση είχαν επέμβει σκόπιμα με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, διακόπτες, μαγνήτες), τόσο στις ταμειακές μηχανές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και να διαφεύγουν κατ’ αυτόν τον τρόπο της καταβολής των αναλογούντων φόρων, όσο και στα ταξίμετρα, αυξάνοντας πλασματικά την αξία του κομίστρου της διαδρομής.

Παράλληλα, κάποιοι από τους συλληφθέντες δεν είχαν προβεί σε έναρξη βάρδιας εκμεταλλευτή, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις παρόλο που το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Ετικέτες: