Δουλέμποροι δολοφόνησαν νεαρό μετανάστη για ένα καπέλο | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Μαΐου 2017, 13:54 6 Μαΐου 2017, 13:54

Τριακόσιοι ενενήντα τέσσερις μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν το μεσημέρι στο λιμάνι της Κατάνης, στη Σικελία. Τους διέσωσε το πλοίο Phoenix, της μη κυβερνητικής οργάνωσης Moas, νότια της Σικελίας.

Ωστόσο, Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η φρικιαστική ιστορία της εκτέλεσης Αφρικανού νέου 21 ετών, ο οποίος προερχόταν από τη Σιέρα Λεόνε. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και αναμετάδοση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δουλέμποροι τον δολοφόνησαν με περίστροφο, ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα σε φουσκωτή λέμβο, επειδή αρνήθηκε να τους δώσει το καπελάκι του μπέιζμπολ που φορούσε.

Η ΜΚΟ Moas φέρεται να συγκαταλέγεται σε συνολικά οκτώ οργανώσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Κατάνης, Καρμέλο Τζούκαρο, υπάρχει πιθανότητα να διατηρούν κάποιες ασαφείς σχέσεις με τους δουλεμπόρους και να συμφωνούν σε ποιο σημείο και πότε ακριβώς πρέπει να πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Η υπεύθυνη της Moas, Ρετζίνα Κατραμπόνε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η δράση της οργάνωσής της είναι καθ’ όλα νόμιμη και ότι είναι έτοιμη να συναντήσει τον εισαγγελέα της Κατάνης, όποτε της ζητηθεί.

Ετικέτες: