Διεθνή

Χιλιάδες άνθρωποι στην «Πορεία για την Ελευθερία» κατά του κυβερνώντος κόμματος στην Βαρσοβία

Χιλιάδες άνθρωποι στην «Πορεία για την Ελευθερία» κατά του κυβερνώντος κόμματος στην Βαρσοβία
Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Βαρσοβίας για να “υπερασπιστούν την ελευθερία” που απειλείται από τη συντηρητική εθνικιστική κυβέρνηση του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι. “Θέλουμε μια δημοκρατική Πολωνία, υπέρ της Ευρώπης, υπερήφανη, που θα αναζητά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης φίλους και εταίρους και όχι εχθρούς” δήλωσε ενώπιον των διαδηλωτών ο Γκρέγκορ Σκετίνα, ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της […]

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Βαρσοβίας για να “υπερασπιστούν την ελευθερία” που απειλείται από τη συντηρητική εθνικιστική κυβέρνηση του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

“Θέλουμε μια δημοκρατική Πολωνία, υπέρ της Ευρώπης, υπερήφανη, που θα αναζητά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης φίλους και εταίρους και όχι εχθρούς” δήλωσε ενώπιον των διαδηλωτών ο Γκρέγκορ Σκετίνα, ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Πλατφόρμα Πολιτών (PO).

Εκπρόσωποι και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστικών ενώσεων εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών συμμετείχαν σε αυτή την «Πορεία για την Ελευθερία», την οποία διοργάνωσε το PO.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο της Βαρσοβίας προτού διανύσουν μια απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων, κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου που οδηγεί την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή της Βαρσοβίας, που πρόσκειται στην Πλατφόρμα Πολιτών, περίπου 70.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία. Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε 9.000.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments