Πολιτική

Μητσοτάκης: Εξουσιομανής και αμοραλιστής ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Εξουσιομανής και αμοραλιστής ο Τσίπρας
Δεσμευόμαστε ότι θα μειώσουμε τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, άσκησε δριμεία στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι έφεραν το τέταρτο μνημόνιο, δεσμεύοντας έτσι τη χώρα μετά το 2018. 

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως πολλοί συνταξιούχοι θα χάσουν τη 12η συνταξη, κάποιοι και την 11η λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Πρόσθεσε πως αυτό αφορά και τους μισθωτούς, καθώς, όπως είπε, η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτός που δεν πλήρωνε φόρο θα πληρώνει 660 ευρώ. 

«Ο κ. Τσίπρας δέχθηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα»

Χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστο τον κ. Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι δέχθηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα, καθώς και πως πέτυχε το πλεόνασμα υπερφορολογώντας τους πολίτες. Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή του για επιστροφή ενός 0,5% του πλεονάσματος στους πολίτες. «Αν είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να έχει υπέρβαση των στόχων για το πλεόνασμα το 2017 γιατί δεν επιστρέφει τώρα ένα 0,5% στους πολίτες, όχι όμως με επιδόματα και προσλήψεις για να χτίζει το πελατειακό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε. 

Τι είπε για τα αντίμετρα

Όπως είπε, «δεν ξέρουμε αν θα εφαρμοστούν», ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως λέει ψέματα πως αυτό θα γίνει αν πιάσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα πρέπει ξεπεράσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα, δηλαδή να πετύχουμε στόχο 5,5%.

Πρόσθεσε ότι τα αντίμετρα για τη Ν.Δ. δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων. Μάλιστα στο σημείο αυτό δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα μειώσει τους φόρους, ενώ ερωτηθείς πώς θα το κάνει αυτό, απάντησε πως θα προχωρήσει σε συμμάζεμα του κράτους, χωρίς να κάνει απολύσεις, αλλά και χωρίς να δεχθεί μονιμοποιήσεις συμβασιούχων για να χτίζουν νέες στρατιές εξαρτημένων Ελλήνων. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα δεχθεί σπατάλη στις ΔΕΚΟ, ούτε χαλαρό Δημόσιο στη λειτουργία του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments