Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός θα “κυνηγήσει” τιμωρία του ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός θα “κυνηγήσει” τιμωρία του ΠΑΟΚ!
Στα άκρα η κόντρα των "πράσινων" με τον δικέφαλο του Βορρά, με τον Παναθηναϊκό να ετοιμάζει δική του πρόσθετη παρέμβαση στην εκδίκαση των επεισοδίων του τελικού, ζητώντας έως και την αφαίρεση βαθμών απ’ τον ΠΑΟΚ.

​Ο «ψυχρός πόλεμος» που ξεκίνησε ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ μετά την κυπελλική ρεβάνς και τα όσα έγιναν με τις αποφάσεις του Κύζα στον δεύτερο ημιτελικό της Τούμπας, οδηγείται πλέον στα… άκρα απ’ τους «πράσινους». Μετά την καταγγελία που έκανε την Παρασκευή (5/5) ο Παναθηναϊκός κατά του Λέο Μάτος για εκτός φάσης χτύπημα στον Μπεργκ που δεν τιμωρήθηκε απ’ τον Δραμινό ρέφερι (ζητώντας την τιμωρία του Βραζιλιάνου μπακ του ΠΑΟΚ), οι «πράσινοι» ετοιμάζουν μία σειρά νομικών κινήσεων και για τα επεισόδια που έγιναν πριν απ’ τον σαββατιάτικο (6/5) τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, προχωρώντας εφόσον και σε πρόσθετη παρέμβαση κατά του δικεφάλου του Βορρά.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ανεβάζουν πλέον στα… ύψη το θερμόμετρο της κόντρας τους (κυρίως) με τον ΠΑΟΚ, κυνηγώντας (και) την τιμωρία του, ακόμη και σε επίπεδο αφαίρεσης βαθμών για όσα έγιναν πριν την έναρξη του τελικού.

Εκτιμώντας πάνω απ’ όλα, πως απ’ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε επανειλημμένως στο παρελθόν, με τις πλέον αυστηρές ποινές για περιστατικά που συνέβησαν στα ντέρμπι των προηγούμενων ετών με τον Ολυμπιακό, θα πρέπει κι αυτή τη φορά να ισχύσουν και αυτή τη φορά οι πλέον αυστηρές ποινές.

Οι «πράσινοι» αξιολογούν όλα τα στοιχεία που έχουν φτάσει στα χέρια τους σε πρώτη φάση για τα επεισόδια του τελικού και περιμένουν τις αναλυτικές εκθέσεις του παρατηρητή Νίκου Βακάλη (Σάμου) και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εστιάζοντας κυρίως στα εξής:

1.Στα επεισόδια που έγιναν ανάμεσα (κυρίως) σε οπαδούς του ΠΑΟΚ (και μιας μικρότερης μερίδας οπαδών της ΑΕΚ) με τα ΜΑΤ κι εντός του γηπέδου (στο ταρτάν). Επεισόδια που ξεκίνησαν πριν την έλευση των ομάδων και συνεχίστηκαν με ρίψεις και δακρυγόνων τουλάχιστον 10-15 λεπτά μετά (και) την έλευση των αποστολών των δύο φιναλίστ στο Πανθεσσαλικό.

2.Στα επεισόδια που ενεπλάκησαν άτομα της ομάδας ασφαλείας του ΠΑΟΚ με επισήμους στα VIP του Πανθεσσαλικού.

3.Στις καταγγελίες που υπάρχουν, πως σε επεισόδια που ακολούθησαν μετά τον αγώνα, όταν και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο πούλμαν της ΑΕΚ, υπήρχε συμμετοχή ατόμων που φορούσαν διαπιστεύσεις του ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά τα δεδομένα εξετάζονται προσεκτικά απ’ τον Παναθηναϊκό και τη νομική του υπηρεσία, με τους «πράσινους» να έχουν ήδη ενημερωθεί πως τα παραπάνω περιστατικά έχουν αποτυπωθεί στις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας. Και πλέον θα κυνηγήσουν και με δική τους πρόσθετη παρέμβαση κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στα πειθαρχικά όργανα, την τιμωρία του ΠΑΟΚ (που βεβαίως είναι πολύ πιθανό να ακουμπήσει και την ΑΕΚ, πάνω στα δικά της «ζητήματα» με τα επεισόδια του τελικού). Επιδιώκοντας έως και την αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ για εκτεταμένα επεισόδια (ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος απ’ τον περσινό ημιτελικού του Κυπέλλου) εν όψει των πλέι-οφ ή της επόμενης σεζόν (εάν αργήσουν οι αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων).

Επίσης, θεωρείται δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει επ’ αυτού ακόμη πιο «θερμά» την επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, στο Δ.Σ. της Superleague το μεσημέρι της Δευτέρας (8/5), όπου και θα μεταφερθεί το επόμενο «επεισόδιο» της κόντρας του με τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: contra.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments