Διεθνή

Τραγωδία ανοιχτά της Λιβύης: 11 νεκροί μετανάστες και 200 αγνοούμενοι

Τραγωδία ανοιχτά της Λιβύης: 11 νεκροί μετανάστες και 200 αγνοούμενοι
Νεότερη ενημέρωση για τα δύο ναυάγια.

Έντεκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν άλλοι 200 αγνοούνται έπειτα από δύο ναυάγια στα ανοικτά της Λιβύης, όπως ανέφεραν σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που επικαλέστηκαν επιζήσαντες.

Το πρώτο ναυάγιο ήταν αυτό ενός φουσκωτού που είχε αποπλεύσει το πρωί της Παρασκευής από τη Λιβύη με 132 επιβαίνοντες. Μέσα σε μερικές ώρες το σκάφος αυτό άρχισε να χάνει αέρα κι ανατράπηκε.

Περίπου 50 επιζήσαντες διασώθηκαν από ένα δανέζικο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το Alexander Maersk, το οποίο εξετράπη από το ιταλικό λιμενικό σώμα, και τους μετέφερε χθες στο Ποτσάλο, στη νότια Σικελία, όπου εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας και του ΔΟΜ τους συνάντησαν σήμερα.

Σύμφωνα με τους επιζώντες, υπήρχαν γυναίκες και παιδιά μεταξύ των ανθρώπων που αγνοούνται. Παράλληλα οι σοροί 10 γυναικών κι ενός παιδιού βρέθηκαν σήμερα σε μια παραλία στη Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με ένα στέλεχος της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments