Διεθνή

Πρώην στέλεχος της Google έφτιαξε το σχολείο του μέλλοντος: Το Art School

Πρώην στέλεχος της Google έφτιαξε το  σχολείο του μέλλοντος: Το Art School
Η Silicon Valley θέλει να "παντρέψει" την παραδοσιακή εκπαίδευση στα σημερινά σχολεία με την σύγχρονη τεχνολογία.

Η Silicon Valley, ο ιερός τόπος της τεχνολογίας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να μην πρωτοπορήσει και σε θέματα εκπαίδευσης.

Μια νέα start up που δημιούργησε ένα πρώην στέλεχος της Google, ο Μαξ Βεντίγια, το AltSchool ήρθε να “ταράξει” τα νερά.

«Η κόρη μου είναι δύο ετών και είναι πολύ διαφορετική από εμένα. Ο κόσμος στον οποίο θα μεγαλώσει θα είναι πολύ διαφορετικός από τον δικό μου. Θα πρέπει να έχει την ικανότητα να βρίσκει συνεχώς τον δρόμο της χωρίς κάποιο “χάρτη”. Και η εκπαίδευσή της θα πρέπει να την προετοιμάσει γι’ αυτό» λέει ο ιδρυτής του AltSchool στο Business Insider, προσθέτοντας ότι τα παραδοσιακά σχολεία δεν το κάνουν αυτό.

Όπως σημειώνει, η καλύτερη εκπαίδευση είναι η εξατομικευμένη εκπαίδευση, πέρα από τις οθόνες του υπολογιστή αλλά με μια τεχνολογία ευέλικτη και σε αυτό στοχεύει το AltSchool.

«Τα παιδιά είναι διαφορετικά το ένα με το άλλο. Ακόμα και δύο 10χρονα δίδυμα είναι διαφορετικά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ξεχωριστές ανάγκες τους, πέρα από την ακαδημαϊκή τους επίδοση. Τι τα ενδιαφέρει, τι τα παρακινεί, τι τα ενοχλεί» τονίζει.

Το όνειρο του Βεντίγια βρήκε και χρηματοδότες με “βσρύ πορτοφόλι”. Η start up έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση, ύψους 170 εκατ. δολαρίων, από επενδυτές, μεταξύ των οποίων από τα funds του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και του Πίτερ Θίελ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments