Πολιτική

Χάος στη Βουλή: Ο Κασιδιάρης έσπρωξε τον Δένδια, χρυσαυγίτες του πέταξαν μπουκάλια (vid)

Χάος στη Βουλή: Ο Κασιδιάρης έσπρωξε τον Δένδια, χρυσαυγίτες του πέταξαν μπουκάλια (vid)
Πρωτοφανές επεισόδιο: Ο χρυσαυγίτης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ ενώ οι Παππάς και Λαγός του πέταξαν μπουκάλια με νερό, Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τη φρουρά ζήτησε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας.

Αγριο επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Δένδια σημειώθηκε πριν λίγο στη Βουλή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξε ανταλλαγή χειροδικιών. 

Την ώρα του επεισοδίου είχε διακοπεί η απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης από το κανάλι της Βουλής. Κατά τις πρώτες πληροφορίες την ώρα που ο Η. Κασιδιάρης ήταν στο βήμα, άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον Ν. Δένδια που περνούσε από μπροστά του. 

“Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπει ότι μιλάω» φέρεται να είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο. «Οταν μιλάω εγώ, ρε, δεν θα περνάς από μπροστά μου» επανέλαβε ο χρυσαυγίτης βουλευτής. 

Οι διάλογοι

Κασιδιάρης: Οχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω. Λαγός: Ελα, πήγαινε από εδώ ρεΧρ. Παππάς: Τι περνάς από εδώ;Κασιδιάρης: Τι ύφος είναι αυτό;Μπαλαούρας: εεεεεεεεεεΚασιδιάρης: Φύγε ρε βλάκαΜπαλαούρας: Φρουρά, φρουρά, φρουρά, φρουρά. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ. Εξω, έξω. Φρουρά, αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Αποβάλλεται. Ησυχία. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ.Κασιδιάρη. Εεεεεεεεεεεεεεεε. Η φρουρά που είναι; Πηγαίνετε κάτω ρε παιδιά να φωνάξετε τη φρουρά. Πού είναι. Εχει αποβληθεί ο Κασιδιάρης. Μολύνετε τη Βουλή. Δεν υπάρχει φρουρά εδώ; 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης τη στιγμή που βγήκε από την αίθουσα φώναζε στο διάδρομο «γ@@@@@ μια αδερφή και αποχωρώ από αυτό το αίσχος που γίνεται μέσα με το Μνημόνιο».

Βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό με τουλάχιστον δύο εξ αυτών, τον Ηλίας Λαγό και τον Χρήστο Παππά να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του κ. Δένδια. Απειλήθηκε σύρραξη με βουλευτές άλλων κομμάτων να αντιδρούν λεκτικά στο επεισόδιο.

Αν και ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή τα πνεύματα δεν ηρέμησαν με τον Μάκη Μπαλαούρα να ζητά συγγνώμη στον Νίκο Δένδια και να ανακοινώνει την υποβολή πρότασης μομφής απέναντι στον χρυσαυγίτη βουλευτή.

Εντονες διακομματικές αντιδράσεις 

“Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν». «Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του» είπε.

“Ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί μέσα στο Σώμα, συμπεριφορά απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη. Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμᨔ, ανέφερε ο Ανδρέας. Λοβέρδος και ζήτησε να εξειδικευθεί η μομφή γιατί δεν μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να συνεχίσει να μπαίνει στην αίθουσα.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Ήταν ακραία η πράξη του κ. Κασιδιάρη, να είναι δραστική η απόφαση της Βουλής, ανέφερε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, για την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια.

Ν. Δένδιας: Το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία

Λίγη ώρα μετά το επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ζήτησε τον λόγο, λέγοντας ότι δεν προξένησε το παραμικρό επεισόδιο, αλλά το αδίκημά του ήταν να περάσει μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη.

 Η ΚΟ της ΧΑ είπε ότι έχει το δικαίωμα της χειροδικίας, ανέφερε, επίσης, ο κ. Δένδιας και εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτό το επεισόδιο, η κοινωνία θα κατανοήσει ότι η δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα δεδομένο, αλλά χρειάζεται διαρκής μάχη, ώστε να επιτρέπει στο πολίτευμα αυτό να λειτουργεί.

«Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία», σημείωσε. “Η μομφή αφορά όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή να μην μπορεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών. Ο Ηλ. Κασιδιάρης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προτείνεται να μην συμμετέχει ούτε στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και αντίστοιχα περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσής του”. Αυτή είναι η πρόταση του Μάκη Μπαλαούρα για να αποφασίσει το Σώμα.

Δείτε live τη συνεδρίαση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments