Πολιτική

Πολιτική θύελλα μετά τον τραμπουκισμό Κασιδιάρη στον Δένδια (upd)

Πολιτική θύελλα μετά τον τραμπουκισμό Κασιδιάρη στον Δένδια (upd)
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων αλλά και των "πρωταγωνιστών" του πρωτοφανούς επεισοδίου (vids). Τι προβλέπει ο κανονισμός για τα έκτροπα μέσα στη Βουλή. ΕΛ.ΑΣ.: Η φρουρά του Κοινοβουλίου ενήργησε άμεσα.

nnnnn

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μετά το σοβαρό επεισόδιο που ξεκίνησε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη το μεσημέρι της Δευτέρας στις αρμόδιες επιτροπές για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών. 

ΝΔ: Για μια ακόμη φορά η ΧΑ διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας την προκλητική επίθεση του Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια, η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει αιχμηρά, ότι η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία. Προσθέτει δε ότι «αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο».

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως η “ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έχει αναλάβει και το Γραφείο Τύπου του κόμματος”.

“Λυπούμαστε πολύ αν η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τις τόσες επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς από τη Χρυσή Αυγή, αυτό που έχει καταλάβει είναι ότι η εγκληματική ναζιστική συμμορία διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει. “Φαίνεται ότι, εκτός των άλλων, η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έχει αναλάβει και το Γραφείο Τύπου του κόμματος”, προσθέτει.

Το χρονικό

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Νίκος Δένδιας, βγαίνοντας από την αίθουσα, πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη την ώρα που μιλούσε. Απευθυνόμενος στον κ. Δένδια ο χρυσαυγίτης βουλευτής του είπε: «Όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω;».

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπρωξε τον κ. Δένδια και άλλοι βουλευτές πέταξαν μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα.

Η στιγμή του επεισοδίου, όπως αποτυπώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών, έχει ως εξής:

Ηλίας Κασιδιάρης: Δένδια, όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό τώρα;Μάκης Μπαλαούρας: (προεδρεύων των επιτροπών): Σας παρακαλώ.Να έρθει η φρουρά .Φρουρά! Φρουρά! Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά! (Φασαρία στην Αίθουσα) Έξω, έξω, έξω! Φρουρά! Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης. Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω, θα πάρετε τον λόγο. Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης. Αποβάλλεται. Ησυχία. Φρουρά! Φρουρά!Η φρουρά να βγάλει έξω τον κύριο Κασιδιάρη. Τι θέλετε και φωνάζετε όλοι; (Φασαρία στην αίθουσα).Συνέχεια ομιλίας Μάκη Μπαλαούρα: Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω. Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Ησυχία. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη. Έχει αποβληθεί ο Κασιδιάρης. Έξω, έξω, έξω, έξω. Μολύνετε τη Βουλή. Κύριε Κασιδιάρη, έχετε αποβληθεί. Σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα. Οι υπόλοιποι καθίστε κάτω. Διακόπτεται για πέντε λεπτά η συνεδρίαση.

Χυδαίοι χαρακτηρισμοί από τον Κασιδιάρη 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης τη στιγμή που βγήκε από την αίθουσα φώναζε στο διάδρομο «γ@@@@α μια αδερφή και αποχωρώ από αυτό το αίσχος που γίνεται μέσα με το Μνημόνιο».

Ο Βορίδης ζήτησε την αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία

«Να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτική ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Όλοι συμπράξανε όλοι, βρίζανε, όλοι συμπεριφέρονταν με απαράδεκτο τρόπο. Αυτό πρέπει να είναι ένα συγκεκριμένο μήνυμα ότι το κοινοβούλιο μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τις συνεδρίες του», είπε ο Μάκης Βορίδης.

Καρέ-καρέ η στιγμή που οι χρυσαυγίτες πετούν μπουκάλια στον Νίκο Δένδια

Το κανάλι της Βουλής κατέγραψε ένα από τα στιγμιότυπα του σημερινού επεισοδίου που σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Ηλία Κασιδιάρη και βουλευτές της ΧΑ και του Νίκου Δένδια.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ένας από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχει βρεθεί στα πίσω έδρανα, κρυμμένος ουσιαστικά από τους υπολοίπους και πετάει ένα μπουκάλι προς τον βουλευτή της ΝΔ.

nnnnn

Δένδιας: Γιατί δεν έκανα πίσω

Τα όσα έγιναν μέσα στην Ολομέλεια, όταν δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση από τον Ηλία Κασιδιάρη και τους άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, περιέγραψε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας. «Μόλις τελείωσε η συζήτηση για το επείγον, περνάω μπροστά από τα έδρανα της Xρυσής Αυγής για να βγω από την Ολομέλεια. Την ώρα που μιλούσε ο κ. Κασιδιάρης, μου λέει ”πού πας ρε; Γιατί περνάς από μπροστά μου όταν μιλάω;”. Γυρίζω να το κοιτάξω, με σπρώχνει με τα δύο χέρια και αρχίζει να φωνάζει “σήκω φύγε από δω ρε”. Συνεχίζω να μη φεύγω και κινείται να μου επιτεθεί. Τον μαζεύουν κάποιοι, άλλοι τον πιάνουν και τον σπρώχνουν προς τα πίσω. Αυτός αρχίζει να πιάνει μπουκάλια, να εκτοξεύει νερά και ό,τι άλλο έβρισκε. Θεώρησα ότι το σωστό ήταν να μη μετακινηθώ από εκεί, διότι αν το έκανα, σημειολογικά αυτό θα σήμαινε κάτι. Έμεινα εκεί και συνέχισε να με βρίζει και εμένα και τον Σαμαρά και τον Βορίδη. Μας έβριζε σχεδόν το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, πέταγαν μπουκάλια νερά και οτιδήποτε άλλο». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε επίσης: «Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Είναι θεσμικό. Γιατί το πιο ανατριχιαστικό δεν ήταν οι βρισιές, που χαρακτηρίζουν τον υβριστή. Το ανατριχιαστικό είναι ότι υπήρξε τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, που εξηγούσε ότι η επίθεση δεν είναι μία επίθεση κάποιου που απώλεσε την ψυχραιμία του, αλλά είναι μία πολιτική θέση αυτοδικίας. Ότι “εσύ έστειλες κάποιες δικογραφίες που μας αφορούσαν στη δικαιοσύνη και εμείς δικαιούμεθα να σε χτυπήσουμε, να κάνουμε, να ράνουμε…”».

Κληθείς να σχολιάσει φράση του κ. Παπαχριστόπουλου ότι «και ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να έχει μετανιώσει για τη στάση του», ο κ. Δένδιας ζήτησε να μην ερωτάται για ένα θέμα που δεν αφορά τον ίδιο αλλά τον κ. Παπαχριστόπουλο, τον κ. Κασιδιάρη κ.λπ. 

Μη με ρωτάτε για τη Χρυσή Αυγή, επισήμανε ο κ. Δένδιας, όταν δημοσιογράφος σχολίασε ότι υπάρχει ο νεκρός, ο Παύλος Φύσσας. «Μην ρωτάτε κάτι τέτοιο αυτήν την ώρα. Εγώ έχω εδραία πεποίθηση για το τι είναι η Χρυσή Αυγή και πού μπορεί να καταλήξει αυτή η δίκη. Εδραία πεποίθηση. Γι’ αυτό έστειλα τις δικογραφίες», συμπλήρωσε.

Κασιδιάρης: Στημένο επεισόδιο από τα κόμματα του μνημονίου

Για «στημένο επεισόδιο από τα κόμματα του μνημονίου» έκανε λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει: «Ενώ τεκμηρίωνα την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, ένας βουλευτής – από αυτούς που παρέδωσαν την χώρα στους ξένους τοκογλύφους – με διέκοψε παράνομα και με προκάλεσε με σκαιό τρόπο, με σκοπό να δημιουργήσει βίαιο επεισόδιο, για να μην ακούει ο Λαός ότι η βουλή παραδίδει την Εθνική μας Κυριαρχία.

Τον απώθησα, ως όφειλα, για να περιφρουρήσω το δικαίωμά μου να μιλάω ελεύθερα εντός κοινοβουλίου. Δεν τον χαστούκισα, ούτε τον γρονθοκόπησα, όπως ψευδώς αναφέρουν τα κομματόσκυλα και τα κανάλια της διαπλοκής.

Στη συνέχεια αποχώρησα από την αίθουσα εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια συμπαιγνία όλων των μνημονιακών κομμάτων από Σύριζα μέχρι ΝΔ, που καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και έχουν υποδουλώσει την χώρα στα δεσμά των ξένων τοκογλύφων». 

Άδωνις: Απόπειρα αποπροσανατολισμού της συζήτησης για τα μέτρα

Σε απόπειρα αποπροσανατολισμού από τη συζήτηση για τα μέτρα και τις πρόνοιες της συμφωνίας που συζητώνται στη Βουλή απέδωσε την επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη εντός της Ολομέλειας εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο, μιλώντας στον Σκάι, για «κρυφή συμμαχία» Χρυσής Αυγής, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

«Μην επιτρέψετε να καλύψει τη συζήτηση αυτή η άθλια κατάσταση», δήλωσε, πριν από λίγο, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια και τον σάλο που δημιουργήθηκε στην αίθουσα.

Ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί μέσα στο Σώμα, συμπεριφορά απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη. Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα, ανέφερε ο Ανδρέας. Λοβέρδος και ζήτησε να εξειδικευθεί η μομφή γιατί δεν μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να συνεχίσει να μπαίνει στην αίθουσα.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Ήταν ακραία η πράξη του κ. Κασιδιάρη, να είναι δραστική η απόφαση της Βουλής, ανέφερε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, για την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια.

Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι καταδικάζουν την χειροδικία Κασιδιάρη κατά Δένδια 

Για φασιστικές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού, καταδικάζοντας τόσο τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, όσο και τη στάση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

«Απερίφραστα πρέπει να καταδικάσει η βουλή την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη», τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων καλώντας το προεδρείο της Ολομέλειας να αναλάβει τις ευθύνες του και «να μην επιτρέψει ουδεμία άλλη τέτοια ενέργεια αλλά και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των βουλευτών».

Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, μίλησε για «εικόνες ντροπής» και χαρακτήρισε «λεκέ, του Κοινοβουλίου», τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια. «Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι για φασιστικά καθεστώτα. Καλώ όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που έχουν μυαλό να απομονώσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές», πρόσθεσε.

Τα πειθαρχικά μέτρα και τα «έκτροπα εν τω κοινοβουλίω»

Η σημερινή επέμβαση της φρουράς για την απομάκρυνση βουλευτή από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο, δεν είναι πρωτοφανές γεγονός στην κοινοβουλευτική ιστορία. Όπως δεν είναι πρωτοφανές το γεγονός της αποβολής βουλευτή από την αίθουσα.

Τα πειθαρχικά μέτρα

Τι σημαίνει, όμως, αποβολή βουλευτή από τη συνεδρίαση; Τα άρθρα 77-83 του Κανονισμού της Βουλής αναφέρονται στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των βουλευτών και τις παρεπόμενες ποινές στην περίπτωση που αυτές δεν τηρούνται. Οι παρεπόμενες ποινές είναι ουσιαστικά τέσσερις. Η ανάκληση στην τάξη, η στέρηση λόγου, η μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ο προσωρινός αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις με αντίστοιχες κρατήσεις μέρους των αποδοχών των βουλευτών.

Ανάρμοστη συμπεριφορά

Ο πρόεδρος της Βουλής είναι ο αρμόδιος να επιβάλει τα πειθαρχικά μέτρα για ανάρμοστη συμπεριφορά, η οποία συνίσταται:

• στην παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων ή των συζητήσεων και η διατάραξη της τάξης σε αυτές, είτε με πρόκληση θορύβου ή αταξίας, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο• στη διακοπή των ομιλητών χωρίς τη συγκατάθεσή τους και την άδεια του προέδρου, ή η αποδοκιμασία τους με λόγια ή έργα• στην ομιλία χωρίς προηγούμενη άδεια του προέδρου• στην απρεπή συμπεριφορά με λόγια ή έργα• στην έλλειψη του οφειλόμενου σεβασμού προς το προεδρείο, τη σοβαρότητα του έργου και την αποστολή της Βουλής• στη μη συμμόρφωση στις υποδείξεις του προέδρου• στη χρησιμοποίηση προσβλητικών εκφράσεων κατά της τιμής και της υπόληψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, των μελών της Βουλής, του προεδρείου και των μελών της κυβέρνησης• στην καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών με λόγια ή έργα.

Προσωρινός αποκλεισμός

Ως προς τη βαρύτερη πειθαρχική ποινή, αυτή δηλαδή, του προσωρινού αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις, ο Κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο, αμέσως μετά τη διάπραξη του παραπτώματος (ένα από τα οποία είναι συνέχιση ανάρμοστης και ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς, μετά τη διατύπωση μομφής σε βάρος του), να διατάξει την άμεση απομάκρυνση του υπαιτίου.

«Έκτροπα εν τω κοινοβουλίω»

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βουλή υπάρχει προηγούμενο αποβολής βουλευτών από την Ολομέλεια και προηγούμενο επεμβάσεων της φρουράς. Πρέπει, όμως, να είναι ξεκάθαρο ότι ο χαρακτήρας των σημερινών επιθέσεων δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον χαρακτήρα των αντιπαραθέσεων εκείνης της εποχής. Κάποια από τα γεγονότα της εποχής εκείνης, τα λεγόμενα «έκτροπα εν τω κοινοβουλίω», παρατίθενται παρακάτω, με αποσπάσματα από το πολύτιμο υλικό της Βιβλιοθήκης της Βουλής. Αν ανατρέξει κανείς στα πρακτικά των συζητήσεων, θα διαπιστώσει ότι επεισόδια που κάποιες φορές κατέληξαν ακόμη και σε συμπλοκές βουλευτών έως και την επέμβαση της φρουράς, έχουν αποτυπωθεί στα ευρετήρια με την ένδειξη «έκτροπα εν τω κοινοβουλίω» για την περίοδο πριν την μεταπολίτευση αλλά και την περίοδο μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων το επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή – Αποφάσεις και στην Ολομέλεια

Η Ολομέλεια θα έχει τον τελικό λόγο για τα μέτρα που θα επιβληθούν στον Ηλία Κασιδιάρη και ενδεχομένως και στα άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση αποβολής του Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αφορά, σε αυτή τη φάση, τις συνεδριάσεις των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο, σήμερα και αύριο. Η σημερινή απόφαση αφορά επίσης την περικοπή του ενός δεύτερου της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το θέμα που ανέκυψε σήμερα με τη Χρυσή Αυγή θα συζητηθεί στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εισήγηση προς την Ολομέλεια.

Έτσι, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας μεθαύριο Τετάρτη θα ληφθεί απόφαση αν θα αποβληθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι άλλοι βουλευτές της ΧΑ από τις συνεδριάσεις επί του νομοσχεδίου. Επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο η απόφαση αποβολής από την Ολομέλεια να αφορά μόνον τον κ. Κασιδιάρη. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα θεωρηθεί απών και δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

ΕΛ.ΑΣ.: Η φρουρά του Κοινοβουλίου ενήργησε άμεσα

Ενήργησε άμεσα και κινήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα η φρουρά της βουλής, εκτιμούν στο αρχηγείο της Αστυνομίας, στο επεισόδιο του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος επιτέθηκε με ύβρεις και απειλές και έφθασε σε σημείο χειροδικίας κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ Νίκου Δένδια.

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκαν άμεσα για το πρωτοφανές συμβάν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο και όπως λένε οι πληροφορίες, η αντίδραση ήταν άμεση. Μάλιστα λένε πως το γεγονός ότι η φρουρά, μέσα στους χώρους της Βουλής, φοράει πολιτικά και ξεχωρίζει με ένα ταμπελάκι, ίσως μπέρδεψε τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Μάκη Μπαλαούρα ο οποίος μέσα στον γενικό χαμό και τον πανικό εξακολουθούσε να καλεί και να ζητά την επέμβαση των αστυνομικών.

Συνεπώς, κρίνουν πως δεν τίθεται κανένα θέμα ούτε θα κινήσουν διαδικασίες έρευνας για το συγκεκριμένο συμβάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments