Πολιτική

Σήμερα αποφασίζουν για την τιμωρία της Χρυσής Αυγής

Σήμερα αποφασίζουν για την τιμωρία της Χρυσής Αυγής
Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων για να αποφασίσει την ποινή για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μετά την επίθεση στο Νίκο Δένδια μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας χθες από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ήδη από χθες έχουν αποβληθεί από χθες οι βουλευτές της από τις συνεδριάσεις της επιτροπής για τη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Βουλευτές έχουν ζητήσει τον οριστικό αποκλεισμό των βουλευτών της ΧΑ, τουλάχιστον μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πολιτική θύελλα μετά τον τραμπουκισμό Κασιδιάρη στον Δένδια

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μετά το σοβαρό επεισόδιο που ξεκίνησε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη το μεσημέρι της Δευτέρας στις αρμόδιες επιτροπές για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών.

ΝΔ: Για μια ακόμη φορά η ΧΑ διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας την προκλητική επίθεση του Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια, η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει αιχμηρά, ότι η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία. Προσθέτει δε ότι «αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο».

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως η “ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έχει αναλάβει και το Γραφείο Τύπου του κόμματος”.

“Λυπούμαστε πολύ αν η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τις τόσες επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς από τη Χρυσή Αυγή, αυτό που έχει καταλάβει είναι ότι η εγκληματική ναζιστική συμμορία διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει. “Φαίνεται ότι, εκτός των άλλων, η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έχει αναλάβει και το Γραφείο Τύπου του κόμματος”, προσθέτει.

Το χρονικό

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Νίκος Δένδιας, βγαίνοντας από την αίθουσα, πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη την ώρα που μιλούσε. Απευθυνόμενος στον κ. Δένδια ο χρυσαυγίτης βουλευτής του είπε: «Όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω;».

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπρωξε τον κ. Δένδια και άλλοι βουλευτές πέταξαν μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα.

Η στιγμή του επεισοδίου, όπως αποτυπώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών, έχει ως εξής:

Ηλίας Κασιδιάρης: Δένδια, όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό τώρα;Μάκης Μπαλαούρας: (προεδρεύων των επιτροπών): Σας παρακαλώ.Να έρθει η φρουρά .Φρουρά! Φρουρά! Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά! (Φασαρία στην Αίθουσα) Έξω, έξω, έξω! Φρουρά! Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης. Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω, θα πάρετε τον λόγο. Αποβάλλεται ο κύριος Κασιδιάρης. Αποβάλλεται. Ησυχία. Φρουρά! Φρουρά!Η φρουρά να βγάλει έξω τον κύριο Κασιδιάρη. Τι θέλετε και φωνάζετε όλοι; (Φασαρία στην αίθουσα).Συνέχεια ομιλίας Μάκη Μπαλαούρα: Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Κύριε Δένδια, καθίστε κάτω. Αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Ησυχία. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη. Έχει αποβληθεί ο Κασιδιάρης. Έξω, έξω, έξω, έξω. Μολύνετε τη Βουλή. Κύριε Κασιδιάρη, έχετε αποβληθεί. Σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα. Οι υπόλοιποι καθίστε κάτω. Διακόπτεται για πέντε λεπτά η συνεδρίαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments