Οικονομία

Πού σκοπεύει να επενδύσει ο Απόστολος Βακάκης τα 70 εκατ. ευρώ;

Πού σκοπεύει να επενδύσει ο Απόστολος Βακάκης τα 70 εκατ. ευρώ;
Εντύπωση προκάλεσε ο γνωστός επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης των Jumbo ύστερα από την απόφασή του να πουλήσει το 3,5% των μετοχών της εταιρείας με στόχο την επένδυση σε άλλο τομέα της οικονομίας.

Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς κάνουν λόγο για επιθυμία του Mr Jumbo να προχωρήσει σε επενδυτική κίνηση κάποιου τομέα της οικονομίας που βρίσκεται σε αναδιάρθρωση και παρουσιάζει ευκαιρία γρήγορου αλλά και μεγάλου κέρδους.

Πάνω σ’ αυτή τη λογική, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον τομέα των επενδύσεων, σκέφτεται να κινηθεί ο γνωστός επιχειρηματίας ύστερα από την απόκτηση της ρευστότητας από την πώληση του ποσοστού της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος διατηρεί την απόλυτη κυριαρχία στα Jumbo (το ποσοστό του μειώθηκε από 26,72% στο 23,22%), καθώς επέλεξε να πουλήσει σε ξένους επενδυτές.

Η πορεία της αλυσίδας φέτος

Για φέτος ο Απόστολος Βακάκης, έχει βάλει ως στόχο την αύξηση των πωλήσεων για τη χρήση 2016-2017 μεταξύ 4% και 7%, ωστόσο η επίδοση αυτή υπερκεράστηκε στο διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου, όπου οι πωλήσεις εμφάνισαν αύξηση κατά 8,11%.

Η εταιρεία προσανατολίζεται σαφέστατα στις νέες αγορές, όπου η οικονομία αλλά και το λιανικό εμπόριο φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, στη διετία το εξωτερικό δεν εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 35%-38% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ωστόσο τα 2/3 των επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο σε κάθε χρήση κατευθύνονται εκεί.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία ένα νέο κατάστημα στη Βουλγαρία, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2017 να έχει ανοίξει άλλα δύο καταστήματα στη γειτονική Ρουμανία αλλά κι άλλο ένα στη Βόρεια Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments