Διεθνή

Ο Μελανσόν καλεί σε “κοινωνική αντίσταση” στα σχέδια Μακρόν

Ο Μελανσόν καλεί σε “κοινωνική αντίσταση” στα σχέδια Μακρόν
"Το υψηλό ποσοστό αποχής είναι σαν γενική απεργία από το πολιτικό καθήκον".

Ο επικεφαλής του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία Ζαν-Λυκ Μελανσόν δήλωσε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει την νομιμοποίηση για την διάλυση του εργασιακού νόμου και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει “κοινωνική αντίσταση” στα μεταρρυθμιστικά σχέδια του Μακρόν.

Το υψηλό ποσοστό αποχής είναι σαν γενική απεργία από το πολιτικό καθήκον, πρόσθεσε ο Μελανσόν. Να σημειωθεί ότι ο Μελανσόν ενημέρωσε ότι εκλέγεται βουλευτής στη Μασσαλία με 60%.

Συντριπτική πλειοψηφία για το κόμμα του Μακρόν

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν εξασφάλισε συντριπτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών, με την δύναμη των άλλων πολιτικών κομμάτων να εξατμίζεται, σε μία ψηφοφορία που σημαδεύτηκε από πολύ υψηλό ποσοστό αποχής.

Το προεδρικό κόμμα La Republique en Marche (REM) και οι σύμμαχοί του Modem εξασφαλίζουν 355-403 έδρες στην 577μελή βουλή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

«Εξασφαλίζουμε μία καθαρή πλειοψηφία , αλλά ταυτόχρονα οι Γάλλοι δεν θέλησαν να υπογράψουν λευκή επιταγή», σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστόφ Καστανέρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments