Οικονομία

Bruegel: Ελάφρυνση χρέους και τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Bruegel: Ελάφρυνση χρέους και τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα
H συνεδρίαση του Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα, καθώς το αποτέλεσμα ήταν αυτό που αναμενόταν.

Ο καθηγητής Οικονομικών Szolt Darvas, συνεργάτης ερευνητής του Bruegel, “βλέπει” για την Ελλάδα μια κάποια ελάφρυνση χρέους, αλλά και ένα νέο πρόγραμμα το επόμενο καλοκαίρι.

Μιλώντας στον «Αθήνα 984», ανέφερε ότι «οι εταίροι της χώρας θα προσφέρουν μέτρα ελάφρυνσης το χρέους. Αλλά ο φόβος μου είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι επαρκή. Κατά συνέπεια θα περίμενα κάποια ελάφρυνση χρέους, αλλά και ένα νέο πρόγραμμα».

Ο Szolt Darvas θεωρεί βιώσιμη την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων άνω αλλά κοντά στο 2% του ΑΕΠ από το 2023 έως το 2060 υπό την προϋπόθεση εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Τόνισε μάλιστα ότι η συνεδρίαση του Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα, καθώς το αποτέλεσμα ήταν αυτό που αναμενόταν.

«Ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, συμφώνησε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτή που αρχικώς περιμέναμε. Σχετικά με το χρέος, απλώς επιβεβαίωσε αυτό που το Eurogroup και πολλοί υπουργοί Οικονομικών είχαν υποστηρίξει νωρίτερα, ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα αποφασιστούν πολύ κοντά στο τέλος του προγράμματος, το πιθανότερο την άνοιξη ή το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς», εξήγησε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments