Αθλητισμός

Αυτοί είναι οι Άραβες που «πολιορκούν» τον Μπεργκ! (pics)

Αυτοί είναι οι Άραβες που «πολιορκούν» τον Μπεργκ! (pics)
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιμένουν: Ο Μάρκους Μπεργκ έχει συμφωνήσει σε όλα με την Αλ Αΐν! Ποιοί είναι οι Άραβες που έχουν... αναστατώσει την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού;

Στα ΗΑΕ η φημολογία ότι η Αλ Αΐν κινείται για την απόκτηση του Μάρκους Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό καλά κρατεί, τη στιγμή που οι «πράσινοι» διαψεύδουν τα σενάρια, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση για τον Σουηδό επιθετικό.

Στην Αλ Αΐν φαίνονται πάντως αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους τον King Marcus, ευελπιστώντας πως τα… πετροδόλαρα που θα απλώσουν μπροστά του είναι ικανά να τον πείσουν να πάρει τον δρόμο για τα Εμιράτα.

Ποια είναι όμως η Αλ Αΐν που «πολιορκεί» τον Σουηδό άσο του Παναθηναϊκού; Ποια η δυναμική της, ο ισχυρός πρίγκιπας που βρίσκεται στην προεδρία της και ποιο το στάτους του συλλόγου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα;

Πρόεδρος ο πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι

Ο ισχυρός άνδρας της Αλ Αΐν αποτελεί μία από τις σημαντικές πολιτικές και στρατιωτικές προσωπικότητες στα ΗΑΕ. Πρόκειται για τον πρίγκιπα του Άμπου Ντάμπι, ονόματι Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν. Ο ίδιος μάλιστα έχει και έναν δεύτερο ρόλο στις ένοπλες δυνάμεις των Εμιράτων, αφού αποτελεί τον υπαρχηγό του στρατού της χώρας! Η δύναμη που έχει στα χέρια του ο 56χρονος πρίγκιπας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς φέρεται να είναι αυτός που κινεί τα νήματα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΑΕ.

Ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στα ΗΑΕ

Η Αλ Αΐν είναι η ομάδα με τις περισσότερες διακρίσεις στο ποδόσφαιρο των ΗΑΕ έχοντας κατακτήσει συνολικά 25 τρόπαια, επτά περισσότερα από τη δεύτερη δύναμη του ποδοσφαίρου των Εμιράτων, την Αλ Αχλί που έρχεται δεύτερη με 18 κατακτήσεις. Μάλιστα, η Αλ Αΐν, αποτελεί τον μοναδικό σύλλογο στην ιστορία του ποδοσφαίρου των ΗΑΕ που έχει κατακτήσει το Ασιατικό Champions League το 2003. Η φετινή σεζόν, ωστόσο, στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλή για τον σύλλογο, τερματίζοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το νέο… στολίδι της Αλ Αΐν

Η Αλ Αΐν μετακόμισε το 2014 στο νέο της γήπεδο, το Χαζά μπιν Ζαγέντ, χωρητικότητας 22,717 θέσεων. Αποτελεί ένα από τα πιο μοντέρνα γήπεδα στη Μέση Ανατολή. Το εξωτερικό του γηπέδου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς παραπέμπει σε κορμό φοίνικα ενώ έχει τη δυνατότητα να φωτίζεται σε 15 διαφορετικά χρώματα.

Ο Στοχ, ο Γκιάν, ο Μπάμπελ και τα μεταγραφικά «μπαμ»

Στην Αλ Αΐν έχει αγωνιστεί ο γνωστός μας από το πέρασμά του στον ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Στοχ. Ο Σλοβάκος είχε μετακινηθεί στην Αλ Αϊν το 2014 ως δανεικός από τη Φενέρμπαχτσε. Οι πιο δαπανηρές μεταγραφές του συλλόγου των Εμιράτων ήταν ο Χιλιανός μεσοεπιθετικός Χόρχε Βαλδίβια που αποκτήθηκε από την Παλμέιρας το 2008 έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ και ο Γκανέζος επιθετικός Ασαμόα Γκιάν, για τον οποίο χρειάστηκαν 7,5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτηθεί από τη Σάντερλαντ το 2012. Επίσης το 2009 η Αλ Αΐν είχε ξοδέψει 7 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει τον Αργεντινό φορ Χοσέ Σαντ από τη Λανούς και 2,5 εκατομμύρια ευρώ το 2015 για να πάρει στα ΗΑΕ τον Ολλανδό επιθετικό Ράιαν Μπάμπελ από την Κασίμπασα.

Όταν η Αλ Αΐν αγόραζε τον Σκόκο από την ΑΕΚ

Εκτός από τον Μίροσλαβ Στοχ, από την Αλ Αΐν έχει περάσει ακόμα ένας «δικός» μας. Ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος το 2011 είχε μετακινηθεί από την ΑΕΚ στον σύλλογο των ΗΑΕ. Η Αλ Αΐν τότε είχε πληρώσει τη ρήτρα των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Αργεντινό άσο, ενώ η Ένωση είχε καταφέρει να αποσπάσει άλλα 300,000 ευρώ από τη μεταγραφή. Ο Σκόκο είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Αλ Αΐν με ετήσιες αποδοχές 2 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο παρέμεινε μόλις για μια σεζόν εκεί, καθώς στη συνέχεια πήγε με τη μορφή δανεισμού στη Νιούελς, πριν πωληθεί στην Ιντερνασιονάλ το καλοκαίρι του 2013 έναντι 4,25 εκατομμυρίων ευρώ. Με τη φανέλα της Αλ Αΐν ο Σκόκο πραγματοποίησε 19 συμμετοχές, σκοράροντας 9 τέρματα.

Η… πράσινη πόλη των ΗΑΕ

Αλ Αΐν στα αραβικά σημαίνει «η άνοιξη». Το όνομα δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς αποτελεί την πιο πράσινη πόλη των Εμιράτων με πληθυσμό περίπου 650,000 κατοίκων. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ομάν, ενώ οι θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ανεβαίνουν μέχρι και τους 44 βαθμούς κελσίου!

Επιμένει… κροατικά στον πάγκο

Ονόματα όπως ο Άνχελ Ιορντανέσκου, ο Αλέν Περέν, ο Βάλτερ Ζένγκα και ο Κίκε Φλόρες έχουν περάσει από τον πάγκο της Αλ Αΐν. Από το 2014 όμως και μετά οι Άραβες επιμένουν… κροατικά, αρχικά με την πρόσληψη του Ζλάτκο Ντάλιτς και στη συνέχεια με τον Ζόραν Μάμιτς που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας τον περασμένο Γενάρη.

πηγή:  sdna.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments