Αθλητισμός

Τελικά πόσα κόστισε η μεταγραφή του Μποκανί;

Τελικά πόσα κόστισε η μεταγραφή του Μποκανί;
Πίσω από την μεταγραφή του Ντιεμερσί Μποκανί από την Άντερλεχτ στην Ντιναμό Κιέβου κρύβεται μία περίεργη ιστορία με "φουσκωμένα" ποσά, όπως αποκάλυψαν τα περίφημα Football Leaks.

Στις 21 Ιουνίου του 2013, η Άντερλεχτ ανακοινώνει την μεταγραφή του Ντιεμερσί Μποκανί στην Ντιναμό Κιέβου, μία κίνηση που δεν βλέπουν με καλό μάτι οι οπαδοί της που χάνουν τον πρώτο σκόρερ του συλλόγου.

Το ποσό της μεταγραφής δεν ανακοινώνεται ποτέ επίσημα, ωστόσο όλα τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι Ουκρανοί έδωσαν 10 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα των Βρυξελλών, για να ολοκληρώσουν την πολύ ηχηρή αυτή μετακόμιση. Ήταν όμως αυτή η αλήθεια ή μήπως τα ποσά φούσκωσαν με κάποιο παράξενο τρόπο για άγνωστο λόγο;

Μία από τις πολλές αποκαλύψεις που έβγαλαν στην δημοσιότητα τα περίφημα Football Leaks, αφορούσε τη συγκεκριμένη σκοτεινή μετακίνηση, που μάλλον δεν γέμισε και τόσο πολύ τα ταμεία της Άντερλεχτ.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη βελγική εφημερίδα Le Soir, αλλά και στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Άντερλεχτ εισέπραξε μόλις 3.575.000 ευρώ, αφού η μεταγραφή μάλλον υπερκοστολογήθηκε με κάποιο τρόπο.

Η συμφωνία ανάμεσα σε Άντερλεχτ και Ντιναμό Κιέβου έκλεισε στα 4 εκατομμύρια ευρώ ενώ με τα διάφορα μπόνους στόχων το ποσό αυτό ανέβηκε στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, οι Βέλγοι έβαλαν στα ταμεία τους μόλις το 65% αυτού του ποσού (δηλαδή 3.575.000 ευρώ) αφού είχαν μόνο το 65% των δικαιωμάτων του, αφού τα υπόλοιπα χρήματα της συμφωνίας κατέληξαν στο ποσοστό μεταπώλησης που είχε διατηρήσει η Μονακό, αλλά και σε διάφορες προμήθειες ατζέντηδων. 

Με άλλα λόγια. τα 10 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία έκανε λόγο ο διεθνής τύπος επί σειρά ετών για τη συγκεκριμένη μετακίνηση του Κονγκολέζου φορ στην Ουκρανία, μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments