Αυτοδιοίκηση

Μονάδες αφαλάτωσης εγκαινιάστηκαν σε Τέλενδο και Ψέριμο

Μονάδες αφαλάτωσης εγκαινιάστηκαν σε Τέλενδο και Ψέριμο
Το έργο υλοποιήθηκε με τις προσπάθειες της ΕΥΣΠΕΔ, του Υπουργείου Ενέργειας και της ΔΕΥΑ Καλύμνου.

Μετά την Πάτμο και τη Λέρο, τα νησιά της Τελένδου και της Ψερίμου αποκτούν μονάδες αφαλάτωσης τις οποίες εγκαινίασε ο υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος επανέλαβε τον στόχο για «πλήρη υδροδότηση των άνυδρων νησιών του Αιγαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2018». 

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε με τις προσπάθειες της ΕΥΣΠΕΔ, του Υπουργείου Ενέργειας και της ΔΕΥΑ Καλύμνου. Σε λειτουργία βρίσκονται ήδη οι μονάδες στη Λέρο και στην Πάτμο.

Από την Κάλυμνο, όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ημερίδα δημοσιότητας του έργου της προμήθειας, εγκατάστασης και λειτουργίας των δύο Μονάδων Αφαλάτωσης για τα νησιά Τελένδου και Ψερίμου, ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπογράμμισε τη σημασία αυτών των έργων για την ανάπτυξη των ελληνικών νησιών, λέγοντας ότι στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι να μπει ένα τέλος στην υδροδότηση των νησιών με το καραβάκι μεταφοράς νερού και τα νησιά να έχουν ποιοτικό νερό.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός επισήμανε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την έναρξη των έργων εγκατάστασης αντίστοιχων υποδομών σε Καστελόριζο, Λειψούς, Κίμωλο, Ηρακλειά, Κατάπολα Αμοργού, Αγαθονήσι και Μαράθι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments