Ελλάδα

Συνάντηση Τόσκα με εκπροσώπους Ρομά – Για τον έλεγχο της παραβατικότητας

Συνάντηση Τόσκα με εκπροσώπους Ρομά – Για τον έλεγχο της παραβατικότητας
Τι συζητήθηκε.

Το ζήτημα ελέγχου της παραβατικότητας στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και Ρομά συζήτησαν στη συνάντησή τους ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν πως συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας των Ρομά και της αστυνομίας, ώστε να διευκολύνεται η ΕΛ.ΑΣ. στο να πραγματοποιεί ελέγχους σε καταυλισμούς, για τον έλεγχο της παραβατικότητας, την ηχορύπανση σε γλέντια ή άσκοπους πυροβολισμούς, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς και η προώθηση ενεργειών που θα αμβλύνουν τις αντιθέσεις, όπως για παράδειγμα η πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων.

Ο κ. Τόσκας είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας και πριν από περίπου δύο μήνες, στις αρχές Μαρτίου, όταν μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αστυνόμευση στην Δυτική Αττική.

Ωστόσο, μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα και όσα ακολούθησαν, οι Ρομά ζήτησαν και πάλι συνάντηση μαζί του, προκειμένου να συζητήσουν στη νέα βάση που διαμορφώνεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments