Οικονομία

Η Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Η Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα
Μέχρι τις 27 Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί η "επί της αρχής" νέα δανειακή συμφωνία, διάρκειας 14 μηνών, για την Ελλάδα. Το δάνειο θα δοθεί μόνο με εξέλιξη στο χρέος.

Για το πρόσφατο Eurogroup, καθώς και τη συμφωνία που επετεύχθη, ενημέρωσε η Κριστίν Λαγκάρντ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η κα Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε το μέγιστο, εννοεί να προτείνει πλήρη συμμετοχή μαζί με άμεση χρηματοδότηση. Και αυτό, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έως τις 27 Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί από το ΔΣ του ΔΝΤ η «επί της αρχής» νέα δανειακή συμφωνία, διάρκειας 14 μηνών του Ταμείου για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους έως 2 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο θα δοθεί όμως μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική εξέλιξη στο ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους.

Ακόμη, η Λαγκάρντ φέρεται να είπε στο ΔΣ ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε το μέγιστο», δηλαδή πλήρη συμμετοχή στο πρόγραμμα με άμεση χρηματοδότηση, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του χρέους.

Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση φέρεται να είπε ότι ειπώθηκαν και έγιναν κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά. Η ίδια δεσμεύθηκε να ενημερώσει το ΔΣ εν καιρώ και χαρακτήρισε ως άριστη τη λύση «επί της αρχής έγκριση».

Τέλος, πηγές από την Ουάσινγκτον ανέφεραν στην ίδια ιστοσελίδα ότι «δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο», σημειώνοντας ότι αν υπήρχε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση.

Δεδομένου ότι έχουν υπάρξει εκτιμήσεις ξένων νομικών κύκλων που θεωρούν πιθανή την αναβολή της σχετικής απόφασης από το ΔΝΤ και τη μετάθεση της για μετά τις 27 Ιουλίου, αυτή η εκτίμηση δεν επιβεβαιώνεται από πηγές από την Ουάσιγκτον.

Οι πηγές αυτές ανέφεραν στο CNN Greece πως ο χρόνος για τη λήψη της σχετικής απόφασης είναι επαρκής και πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατατεθούν προς σχολιασμό από τα στελέχη του ΔΝΤ τα σχετικά έγγραφα στα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου προκειμένου αυτά μέσα σε διάστημα 2-3 εβδομάδων να καταρτίσουν τις θέσεις που θα παρουσιάσουν στην κρίσιμη συνεδρίαση για την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments