Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Λεβέντη – Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Ιουνίου 2017, 18:15 19 Ιουνίου 2017, 18:15

Μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Λεβέντη σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, καθώς και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.


Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά μεταφέροντας τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη».


Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. «Θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προσθέτοντας: «Οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάρη της συναίνεσης κάνανε γενναίες υποχωρήσεις» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε:


«Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του».


Τελειώνοντας τη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι τέλους». 


Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών τους με τους πολιτικούς αρχηγούς αύριο, Τρίτη.

Ετικέτες: