Πολιτισμός

“Elements” από τον Λουντοβίκο Εϊνάουντι Στο Ηρώδειο

“Elements” από τον Λουντοβίκο Εϊνάουντι Στο Ηρώδειο
O δημοφιλής Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Λουντοβίκο Εϊνάουντι επιστρέφει για δύο εμφανίσεις στο Ηρώδειο (19-20/6), για να προσφέρει στο κοινό του μία ακόμα μυσταγωγική μουσική εμπειρία.

Τρία χρόνια μετά την τελευταία sold out συναυλία του στην Ελλάδα και με αφορμή το νέο του άλμπουμ, με τίτλο «Elements», ο δημοφιλής Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Λουντοβίκο Εϊνάουντι επιστρέφει για δύο εμφανίσεις στο Ηρώδειο (19-20/6), για να προσφέρει στο κοινό του μία ακόμα μυσταγωγική μουσική εμπειρία.

Εμπνευσμένο από στοιχεία της φύσης, μαθηματικά, μουσικές φόρμες και έργα τέχνης, το «Elements» (κυκλοφορεί από την Decca) ηχογραφήθηκε στο σπίτι του Εϊνάουντι στην Ιταλία και περιλαμβάνει 12 κομμάτια που συνδυάζουν πιάνο, έγχορδα, κρουστά, κιθάρα και ηλεκτρονική μουσική.

«Είδα νέα σύνορα – ανάμεσα σε αυτά που ήξερα και σε αυτά που δεν ήξερα – που ήθελα για πολύ καιρό να εξερευνήσω: τους μύθους για τη δημιουργία, τον περιοδικό πίνακα, την Ευκλείδεια γεωμετρία, τα γραπτά του Καντίνσκι, το θέμα του ήχου και του χρώματος, το γρασίδι στο λιβάδι, τη μορφή του τοπίου. Για μήνες, περιπλανιόμουν σε ένα χάος εικόνων, σκέψεων και συναισθημάτων. Μετά, σταδιακά, όλα συνδέθηκαν μεταξύ τους «χορογραφημένα», σαν όλα τα στοιχεία να ήταν κομμάτια του ίδιου κόσμου και δικά μου μέσα σε αυτόν» εξηγεί ο Λουντοβίκο Εϊνάουντι.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Εϊνάουντι, ο οποίος έφτιαξε πολλά διαφορετικά σύμβολα και ζωγραφιές, που αντικατοπτρίζουν την ηχογράφηση. «Αν δεν υπήρχε η μουσική, θα ήταν ένας χάρτης σκέψεων: άλλοτε ξεκάθαρος και άλλοτε μπερδεμένος: σημεία, γραμμές, σχήματα, θραύσματα μίας συνεχούς εσωτερικής ροής» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στις 20 Ιουνίου 2016, ο Λουντοβίκο Εϊνάουντι ερμήνευσε τη σύνθεσή του «Elegy for the Arctic», σε μια πλωτή πλατφόρμα στον Αρκτικό Ωκεανό, με φόντο το παγόβουνο Wahlenbergbreen, στο Svalbard της Νορβηγίας. Μέσα από τη μουσική του, ένωσε τη φωνή του με εκείνες των οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο, απαιτώντας την προστασία της Αρκτικής. H Greenpeace τον καλωσόρισε σε αυτή την απαιτητική ερμηνεία του, κατά την οποία ήταν περιτριγυρισμένος από τους πάγους.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη – Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. 

Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 65 ευρώ, ζώνη Α΄: 55 ευρώ, ζώνη Β΄: 45 ευρώ, ζώνη Γ΄: 35 ευρώ, άνω διάζωμα: 33 ευρώ – earlybird: 25 ευρώ, φοιτητικό και ΑΜΕΑ: 20 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 – εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 16:00, Σάββατο: 10:00 – 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 – 21:00). 

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments