Προστατέψτε τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Ιουνίου 2017, 11:24 19 Ιουνίου 2017, 11:24

Το καλοκαίρι τα μαλλιά ταλαιπωρούνται περισσότερο από τις άλλες εποχές. Ο ήλιος, η θάλασσα, τα πολλά λουσίματα και μετά τα «στεγνώματα», ταλαιπωρούν και φθείρουν τα μαλλιά όσο τίποτε άλλο!


Μπορείτε όμως να προστατεύσετε τα μαλλιά σας ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.


«Κλειδώστε» την υγρασία στην τρίχα


Ο ήλιος, το νερό και ο ιδρώτας αφυδατώνουν τα μαλλιά, κάνοντάς τα πιο ξηρά και επιρρεπή στην ψαλίδα. Για να αποφύγετε τη φθορά, αρχικά θα πρέπει να περιορίσετε την έκθεση των μαλλιών στον ήλιο, δηλαδή να κάθεστε στη σκιά και να φοράτε καπέλο με μεγάλο γείσο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν για τα μαλλιά που να ενυδατώνει και ταυτόχρονα να έχει δείκτη προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία.


Δημιουργήστε μια «ασπίδα»


Πριν κολυμπήσετε, βρέξτε καλά τα μαλλιά και εφαρμόστε μια κρέμα μαλλιών που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Έτσι, η τρίχα θα απορροφήσει το προϊόν και όχι το νερό της θάλασσας ή της πισίνας.


Αντιμετωπίστε το φριζάρισμα


Τα μαλλιά που έχουν τάση να φριζάρουν το καλοκαίρι γίνονται… ανεξέλεγκτα λόγω της υγρασίας. Η λύση στην περίπτωση αυτή βρίσκεται σε ένα προϊόν με βάση τα έλαια, όπως το αργκάν.


Κρύψτε τη λιπαρότητα


Η έντονη εφίδρωση του καλοκαιριού δυστυχώς φέρνει και περισσότερη λιπαρότητα στα μαλλιά. Ένα ξηρό σαμπουάν θα απορροφήσει τη λιπαρότητα ώστε τα μαλλιά να μοιάζουν σχεδόν φρεσκολουσμένα.


Αποφύγετε το πιστολάκι


Οι υψηλές θερμοκρασίες ήδη ταλαιπωρούν τα μαλλιά, οπότε η θερμότητα από το πιστολάκι θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Μετά το λούσιμο, σκουπίστε απαλά τα μαλλιά, χωρίς να τα τρίβετε με δύναμη με την πετσέτα, χτενίστε τα με τα δάχτυλα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.