Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο ΑΠΘ: Ναρκωτικά και πορνεία (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Ιουνίου 2017, 08:18 20 Ιουνίου 2017, 8:18

Με επιστολή τους -που έστειλαν στον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Κωνσταντίνο-Βασίλειο Κατσάμπαλο και τον πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα- 471 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζουν την αγωνία τους για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο.


Στην επιστολή τους οι φοιτητές περιγράφουν την καθημερινότητα που βιώνουν στο πανεπιστήμιο με κύρια χαρακτηριστικά τις κλοπές, τα ναρκωτικά, την πορνεία και την εν γένει παραβατικότητα.


«Από τα πιο απλά περιστατικά – όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του ιδρύματος π.χ. στο κυλικείο της σχολής – έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του πανεπιστημίου και τα ακόμη κρισιμότερα όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν την αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η Καθημερινή.


Οι φοιτητές χαρακτηρίζουν καθημερινό φαινόμενο τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στο κυλικείο της σχολής αλλά και την παρενόχληση φοιτητών και φοιτητριών από τους εν λόγω παράνομους εμπόρους.


«Αρνούμαστε να προσερχόμαστε για μάθημα σε έναν χώρο όπου «ανθίζει» το εμπόριο ναρκωτικών γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες» προσθέτουν.


Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ ανέφερε ότι έγινε σύσκεψη για το θέμα με φορείς της πόλης για αύξηση των μέτρων φύλαξης και ότι υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας με τον ΟΚΑΝΑ για από κοινού δράσεις. 


Γαβρόγλου για ΑΠΘ: Για τα ναρκωτικά και την πορνεία φταίει το φοιτητικό κίνημα


Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, σχολιάζοντας την επιστολή αγωνίας των 471 φοιτητών απέδωσε το πρόβλημα στην απουσία «ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος».


Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα επιχείρησε να υποβαθμίσει τα καταγγελλόμενα δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ότι «έχουν διαπιστωθεί τέτοια φαινόμενα, όχι όμως στην έκταση που περιγράφονται».


«Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα, αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Παιδείας.

Ετικέτες: