Καβάλα: Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Ιουνίου 2017, 07:22 20 Ιουνίου 2017, 7:22

Οργανωμένη επιχείρηση διεξήχθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, με την κατηγορία της κατοχής και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες της τοπικής Δίωξης Ναρκωτικών έμαθαν ότι το Ι.Χ. με τα ναρκωτικά έφερε από την πατρίδα του ένας 44χρονος Αλβανός και θα το παρέδιδε στην Αλεξάνδρεια σε έναν 57χρονο Ιταλό για να το οδηγήσει στην δική του πατρίδα. 

Έτσι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε. από την Καβάλα, εντόπισαν τον 44χρονο την στιγμή που πάρκαρε το όχημα. 

Ωστόσο, δεν του πέρασαν χειροπέδες, αλλά τον άφησαν να φύγει με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο προς στα σύνορα με σκοπό να επιστρέψει στην Αλβανία και ειδοποίησαν τους αστυνομικούς του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας, οι οποίοι ανέλαβαν να τον συλλάβουν, όπως και έγινε. Οι ίδιοι, όμως, παρέμειναν κρυμμένοι περιμένοντας να εμφανιστεί και ο Ιταλός παραλήπτης, που και αυτός συνελήφθη μόλις μπήκε μέσα.

Στο σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε όπως και αυτό του Αλβανού, βρέθηκαν κρύπτες σε διάφορα σημεία οι οποίες περιείχαν συνολικά 45 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα» βάρους 26 κιλών και 722 γραμμαρίων. Οι δυο αλλοδαποί, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν ακόμη 700 ευρώ και τρία κινητά, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ετικέτες: