Γυναίκα

Ο εργασιακός κλάδος που “σπάει” τον κανόνα και οι γυναίκες αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες

Ο εργασιακός κλάδος που “σπάει” τον κανόνα και οι γυναίκες αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες
Αποτελεί σπάνια εξαίρεση.

Η βιομηχανία της μόδας είναι ενα λαμπερό παράδειγμα για αυτό που λέμε “εξαίρεση στον κανόνα”, καθώς οι γυναίκες μοντέλα είναι εκείνες που έχουν καλύτερες αμοιβές από τους άνδρες συναδέλφους τους για την ίδια δουλειά.

Κανένας από τους δεκάδες καλογυμνασμένους άντρες που περπατούν στην πασαρέλα στις επιδείξεις ανδρικών ρούχων στο Μιλάνο αυτές τις μέρες δεν μπορεί ούτε να ονειρευτεί τις αμοιβές που παίρνουν οι γυναίκες μοντέλα, τόσο οι διάσημες όσο και οι λιγότερο διάσημες.

Υπάρχουν γυναίκες μοντέλα, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Ζιζέλ Μπούντχεν και η Κέιτ Μος που έχουν υπερβεί εδώ και πολύ καιρό τα όρια της μόδας και έχουν γίνει γίνουν προσωπικότητες A-list, όμως μοντέλα άνδρες, όπως ο Αμερικανός Σον Ο’ Πράι ή ο Βρετανός Ντέιβιντ Γκάντι, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστοι στο ευρύ κοινό.

Ο Frederic Godart, κοινωνιολόγος που ειδικεύεται στη θέση της μόδας στην κοινωνία, εξηγεί στο AFP: «Ακόμη κι αν οι αγορές σειρών ανδρικών και γυναικείων ρούχων καταγράφουν περίπου τις ίδιες πωλήσεις, περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια (41,5 δισεκατομμύρια δολάρια) έκαστη, η μόδα παραμένει μια βιομηχανία προσανατολισμένη στη γυναίκα».

«Τα brands και τα περιοδικά μόδας ενδιαφέρονται περισσότερο για τα αισθητικά στοιχεία των γυναικών, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη πώληση του προϊόντος και ως εκ τούτου ωθούν προς τα πάνω την αξία των γυναικών μοντέλων» δήλωσε στο AFP. Ο Godart λέει ότι υπάρχουν περίπου 1.000 νεαρές γυναίκες παγκοσμίως που είναι κορυφαία μοντέλα και μπορούν να διάγουν μια άνετη διαβίωση.

Σε αυτόν τον κόσμο, ο νικητής τα παίρνει όλα, που σημαίνει ότι τα top models τείνουν να χτυπήσουν το τζάκποτ και να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το χάσμα με τους άντρες συναδέλφους τους. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments