Διεθνή

Εκρήξεις στην πλατεία των Βρυξελλών – “Εξουδετερώθηκε” καμικάζι με εκρηκτικά (vids&pics)

Εκρήξεις στην πλατεία των Βρυξελλών – “Εξουδετερώθηκε” καμικάζι με εκρηκτικά (vids&pics)
Ο δράστης φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν οι Βέλγοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις και πυροβολισμοί, ενώ δημοσιεύουν φωτογραφίες από δυνάμεις του στρατού που έφτασαν στο σημείο. Τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν ότι δυνάμεις του στρατού πυροβόλησαν τον ύποπτο ο οποίος «εξουδετερώθηκε» χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Δείτε live.

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στον κεντρικό σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ένας άνδρας το βράδυ της Τρίτης.

Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση. Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, καθώς η πόλη του Βελγίου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς έκτακτης κατάστασης, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομία έδωσε εντολή σε κάθε περίπτωση να εκκενωθεί η κεντρική πλατεία Grand Place, καθώς και ο κεντρικός σταθμός, ενώ διεκόπη προσωρινά η κίνηση των συρμών για λόγους ασφαλείας.

Αναφορές κάνουν λόγο για δύο μικρές εκρήξεις, ενώ μία φωτογραφία που βγήκε στο διαδίκτυο δείχνει στο εσωτερικό του σταθμού μία φλεγόμενη στήλη, η οποία δημιουργήθηκε από την έκρηξη.

Ο δράστης, κατά πάσα πιθανότητα, φορούσε εκρηκτικό γιλέκο. Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί της βελγικής αστυνομίας, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα.

Το Βέλγιο παραμένει σε επιφυλακή, από την επίθεση με βομβιστές αυτοκτονίας στο μετρό των Βρυξελλών και στο αεροδρόμιο στις 22 Μαρτίου 2016, όπου έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα.

Δείτε live εικόνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments