Επιμένει για τους «8» ο Γιλντιρίμ:  «Ο Τσίπρας μου υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες και πάλι» | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Ιουνίου 2017, 17:11 20 Ιουνίου 2017, 17:11

Το ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου μονοπωλεί τον τουρκικό Τύπο, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη γείτονα, ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν άκρως αποκαλυπτικός μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο αεροπλάνο και τον συνόδευαν στην Ελλάδα.

Όπως φέρεται να είπε, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει ο Ant1, ο Αλέξης Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι η έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών είναι αποκλειστικά ένα θέμα της Δικαιοσύνης και ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά. 

«Αλλά η άποψή του όσον αφορά τα πραξικοπήματα και τους πραξικοπηματίες είναι θετική, δηλαδή είναι κοντά στις δικές μας θέσεις. Ούτε το πραξικόπημα αποδέχεται, ούτε την αθώωση όσων εμπλέκονται υποστηρίζει.

Σε άλλες χώρες η κατάσταση είναι διαφορετική. Στην Ελλάδα όμως όχι», είπε επίσης ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι «ο Τσίπρας μου υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες και πάλι για το θέμα αυτό».

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Γιλντιρίμ είπε ότι υπάρχουν ακόμα «ερωτηματικά» για το εάν στη Γενεύη θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να γίνει απαραίτητη η συμμετοχή των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας.

Ετικέτες: