Πολιτική

Φίλης: Τα υψηλά πλεονάσματα σημαίνουν σκληρή λιτότητα

Φίλης: Τα υψηλά πλεονάσματα σημαίνουν σκληρή λιτότητα
"Για να υπάρξει ξεκάθαρη λύση για την οικονομία, προϋπόθεση είναι απομείωση του χρέους" τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφερόμενος στη συμφωνία, τόνισε ότι “τo πλεόνασμα 3,5% επί πέντε χρόνια σημαίνει σκληρή λιτότητα”, ενώ σημείωσε ότι αν και πιάσαμε πλεόνασμα 4,2% δεν δόθηκε στην κοινωνία.

Σημείωσε πάντως πως το γεγονός ότι «κλείνει η συμφωνία και θα πέσουν χρήματα στην αγορά είναι στα θετικά» όπως και η Αναπτυξιακή Τράπεζα. Τόνισε όμως πως για γίνουν εμφανείς οι καλύτερες συνθήκες στην κοινωνία, «θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια».

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ο κ. Φίλης σημείωσε πως «υλοποιούμε το πρόγραμμα με καταναγκασμούς και δεν το υιοθετούμε». Υπογράμμισε παράλληλα πως για να υπάρξει ξεκάθαρη λύση για την οικονομία, «προϋπόθεση είναι απομείωση του χρέους», σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση έδωσε μια μάχη» αλλά «πιθανόν δεν είχε σταθμίσει σωστά τους συσχετισμούς δύναμης, όταν οι βασικοί παίκτες παίζουν πινγκ πονγκ στην πλάτη της Ελλάδας».

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει άλλα μέτρα, στην περίπτωση που έρθουν στη Βουλή, απάντησε πως «δεν θα κάνει τον μάγκα εκ του ασφαλούς», ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει άλλα μέτρα.

«Με ενδιαφέρει η συλλογική προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται μετά τη διετία να πάρει μια κοινωνική, αριστερή στροφή», συμπλήρωσε.

Κληθείς να απαντήσει γιατί ψήφισε τα μέτρα που ήρθαν στη Βουλή ο πρώην υπουργός Παιδείας είπε πως ο ίδιος δεν είναι μέρος «μιας βεντέτας, αλλά μιας συλλογικότητας» και πρόσθεσε πως η πολιτική της κυβέρνησης τον εκφράζει, έστω κι αν είναι αντίθετος «με κάποιες μορφές της».

«Προέχει το κριτήριο της πολιτικής σταθερότητας, πρόοδος χωρίς πολιτική σταθερότητα, δεν μπορεί να υπάρξει», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments