Μητσοτάκης: Περιορισμός της γραφειοκρατίας για την ανάπτυξη του τουρισμού | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Ιουνίου 2017, 16:15 20 Ιουνίου 2017, 16:15

Για τον τουρισμό και τις προτεραιότητες που κρίνονται αναγκαίες για να αναπτυχθεί περαιτέρω υπογράμμισε, μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε ο νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, προτεραιότητες αποτελούν ο περιορισμός του κανονιστικού αποτυπώματος του κράτους και της γραφειοκρατίας στα απολύτως απαραίτητα, η απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας, καθώς και η προώθηση του ανταγωνισμού όπου αυτό είναι εφικτό.

Αναφερόμενος στη φορολογία επεσήμανε: «Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε κατά της εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης, αλλά και υπέρ της αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων, άρα και των τουριστικών επιχειρήσεων… Ο ΦΠΑ θα εξεταστεί όταν θα έχουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο».

Υποστήριξε πως η ΝΔ πιστεύει ότι «μια τολμηρή πολιτική μεταρρυθμίσεων μπορεί να μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στα πρωτογενή πλεονάσματα».

Μιλώντας για το τουριστικό προϊόν, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Πιστεύουμε στη διασύνδεση τουρισμού και πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο ανεκμετάλλευτο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, που μας επιτρέπει να πετύχουμε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου 12 μήνες τον χρόνο. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού».

«Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται. Συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά, όπως στον τομέα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ετικέτες: