Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη σε κακό πολιτικό κλίμα

Συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη σε κακό πολιτικό κλίμα
Σήμερα, ο πρωθυπουργός ξεκινά τις επαφές του στις 11 το πρωί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 12 θα προσέλθει στο Μαξίμου η Φώφη Γεννηματά, ενώ στις 13:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε κακό πολιτικό κλίμα οι συναντήσεις.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Χθες, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός ξεκινά τις επαφές του στις 11 το πρωί με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 12 θα προσέλθει στο Μαξίμου η επικεφαλής της Δημοκρατική Συμμαχία Φώφη Γεννηματά, ενώ στις 13:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει τις συναντήσεις του ενημερώνοντας τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στις 3 το μεσημέρι.

Σε κακό πολιτικό κλίμα οι συναντήσεις

Την ώρα που ο πρωθυπουργός τείνει χείρα συνεννόησης στους πολιτικούς του αντιπάλους, η αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους. Η ΝΔ κατέθεση ήδη αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με αφορμή την συμφωνία στο Eurogroup και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Το αίτημα έγινε δεκτό.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, «οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για τη συμφωνία του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα».

Στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρόεδρο της Βουλής Nίκο Βούτση και με την οποία κατατέθηκε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει πως η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, μία καθυστέρηση «που προκάλεσε πολύ μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και συνολικά στην οικονομία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ακόμα πως «η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα» και καταλήγει λέγοντας πως «για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ζητώ τη διενέργεια προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης με θέμα την Οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση».

«Πολύ κακό για το τίποτα. Μετά τους ψευτοπαλικαρισμούς, η συνήθης άνευ όρων παράδοση καθώς τρεις εβδομάδες μετά το Eurogroup στις 22/5, η κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτά που για επικοινωνιακούς λόγους απέρριπτε», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για την απόφαση του Eurogroup. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι «με τον κ. Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛΛ. δεν νικούν στο τέλος οι καλοί, όπως μας είπαν. Δυστυχώς χάνει πάντα η Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments