Έγγραφο – ντοκουμέντο για Μπεργκ και Παναθηναϊκό | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Ιουνίου 2017, 17:41 21 Ιουνίου 2017, 17:41

Ένα έγγραφο – ντοκουμέντο φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα sdna.gr, το οποίο αφορά την προσφυγή που κατέθεσε ο Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό για οφειλόμενα. Ένα έγγραφο που αποδεικνύει πως ο Σουηδός είχε προειδοποιήσει μέσω των δικηγόρων του εδώ και 20 μέρες ότι θα καταθέσει προσφυγή στους πράσινους αν δεν προχωρήσουν στις – μεγάλες – οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Το συγκεκριμένο έγγραφο έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την 1η Ιουνίου, πριν αρχίσουν δηλαδή οι διαπραγματεύσεις του Μάρκους Μπεργκ με την Αλ Αϊν και επισκεφθεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με αποστολέα μεγάλο δικηγορικό γραφείο το οποίο εδρεύει στην Μαδρίτη και ειδικεύεται σε νομικές υποθέσεις αθλητών, υπογεγραμμένο μάλιστα από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος λειτουργεί ως νομικός εκπρόσωπος του έμπειρου Σουηδού επιθετικού. Ήταν όπως όλα δείχνουν η τελευταία απόπειρα του Σουηδού να βρεθεί άκρη με την πράσινη ΠΑΕ, πριν τελικά πάρει την απόφαση να φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Το προειδοποιητικό έγγραφο το οποίο εξασφάλισε το SDNA αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αγαπητοί κύριοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας εκ μέρος του πελάτη μας, του Σουηδού ποδοσφαιριστή Μάρκους Μπεργκ, λόγω του συμφωνητικού συνεργασίας το οποίο υπογράφηκε μεταξύ του κ. Μπεργκ και του Παναθηναϊκού στις 14 Οκτωβρίου του 2016.

Όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό, παράγραφος 4.4:

Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να λάβει το συνολικό πσό των 2.7500.000 καθαρά

Περιλαμβάνεται δόση των 275.000 ευρώ, η οποία πρέπει να πληρωθεί έως τις 28.02.2017

Τη δεδομένη στιγμή (σ.σ. 1η Ιουνίου) ο κ. Μπεργκ έχει λάβει μόλις 55.000 ευρώ από την προαναφερθείσα δόση του συμβολαίου, παρά τις συνεχείς συναντήσεις, e-mails και εκκλήσεις οι οποίες έχουν σταλθεί από τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή στον σύλλογο.

Συνεπώς, τη δεδομένη στιγμή ο σύλλογος οφείλει στον ποδοσφαιριστή το ποσό των 220.000 ευρώ, καθαρά από φόρους και αφαιρέσεις. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η συγκεκριμένη οφειλή είναι ληξιπρόθεσμη και καθίσταται πληρωτέα.

Επιπρόσθετα, η δόση η οποία θα έπρεπε να πληρωθεί στις 30 Μαΐου του 2017, η οποία είναι ύψους 275.000 ευρώ, είναι επίσης ληξιπρόθεσμη και καθίσταται πληρωτέα. Παρακαλούμε προχωρήστε αμέσως στην πληρωμή της. Με επιφύλαξη κάθε νομικού δικαιώματός μας.

Δεν χρειάζεται επισημανθεί ότι η μη πληρωμή της δόσης είναι ευθεία παραβίαση του συμφωνητικού, παραβιάζει την κοινή συμφωνία των εμπλεκόμενων πλευρών και θέτει σε κίνδυνο την καλή πίστη και την καλή συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, απαιτούμε επισήμως από τον σύλλογο να προβεί μέσα σε 10 ημέρες από την παραλαβή του συγκεκριμένου εγγράφου στην καταβολή των 220.000 ευρώ, καθαρά από φόρους και αφαιρέσεις, τα οποία απαιτούνται προκειμένου να είναι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους με τον κ. Μπεργκ.

Ολοκληρώνοντας τη συγκεκριμένη αίτηση, θέλουμε να αναφέρουμε ότι ο πελάτης μας επιφυλάσσεται της χρήσης κάθε νομικού δικαιώματός του το οποίο περιλαμβάνεται στο παρόν έγγραφο. Εφόσον ο σύλλογος δεν προβεί στην απαιτούμενη πληρωμή μέσα στα χρονικά όρια που τέθηκαν, ο ποδοσφαιριστής δεν θα έχει άλλη εναλλακτική από το να παρά να προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον του συλλόγου στα αρμόδια νομικά όργανα (FIFA). Εφόσον χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες ή χρειάζεται να ξεκαθαριστεί κάτι σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, παρακαλούμε να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μετά τιμής».

Δείτε το έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το sdna.gr

Ετικέτες: