Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Νέος διάδοχος του θρόνου ο γιος του βασιλιά Σαλμάν

Σαουδική Αραβία: Νέος διάδοχος του θρόνου ο γιος του βασιλιά Σαλμάν
Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Τον 31χρονο γιο του, πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, διόρισε ως διάδοχο του θρόνου ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, αντικαθιστώντας τον ανιψιό του, Μοχάμεντ Μπιν Ναγέφ, που διατηρούσε τη συγκεκριμένη θέση.

Μετά από αυτό, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ διορίζεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διατηρώντας παράλληλα και τη θέση του υπουργού Άμυνας.

Ο 57χρονος πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Ναγέφ, εκτός της απώλειας της διαδοχής, απομακρύνεται και από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε πίστη στον νέο διάδοχο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SPA.

Ο βασιλιάς Σαλμάν ανήλθε στον θρόνο τον Ιανουάριο του 2015, μετά τον θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του, Αμπντουλάχ Μπιν Αμπντούλ Αζίζ.

Συνήθως οι Σαουδάραβες μονάρχες βασιλεύουν σε ηλικίες άνω των 70 ετών.Ο 81χρονος βασιλιάς Σαλμάν φέρεται εξάλλου να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο νέος διάδοχος θεωρείται ο αρχιτέκτονας της μέχρι σήμερα αποτυχημένης στρατιωτικής επέμβασης των σουνιτικών μοναρχιών του Αραβοπερσικού Κόλπου στην Υεμένη εναντίον των ιρανόφιλων, σιιτών ισλαμιστών ανταρτών Χούδι.

Θεωρείται επίσης ότι διατηρεί αγαστές σχέσεις με την Ουάσινγκτον και την κυβέρνηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments