Τραγική κατάληξη: Νεκρός βρέθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Σιαφκάλης | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Ιουνίου 2017, 12:22 21 Ιουνίου 2017, 12:22

Νεκρός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο 83χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Νίκος Σιαφκάλης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το πρωί της Κυριακής στην περιοχή των Λουτρών της Αφροδίτης όπου είχε μεταβεί για ψάρεμα.


Η σορός του εντοπίστηκε στην απέναντι ακτή του κόλπου της Χρυσοχούς από το σημείο όπου είχε πάει για ψάρεμα, όπως συνήθιζε κάθε Κυριακή. O Νίκος Σιαφκάλης γεννήθηκε στη Δρούσεια της Πάφου το 1934. Από τη δεκαετία του ’60 είχε ενεργό εμπλοκή στα θεατρικά πράγματα της Κύπρου, με εξαίρεση τη διετή απουσία του στην Αθήνα (1964, 1965), ως καθηγητής υποκριτικής στη Σχολή Θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη και την τριετή θητεία του (1983-1986) ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου.


Σπούδασε στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στο νυκτερινό παράρτημα της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και στη συνέχεια στο Guildhall School of Music and Drama, στο Λονδίνο.


Πέραν της εργασίας του στον χώρο του θεάτρου, ο Νίκος Σιαφκάλης είχε λάβει μέρος στον αγώνα εναντίον της χούντας των Αθηνών. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που προσέφεραν βοήθεια στον Αλέξανδρο Παναγούλη όταν εγκατέλειψε τον στρατό, φιλοξενώντας τον στο σπίτι του.

Ετικέτες: