Οικονομία

Έδωσαν παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα, μετά το “χάος” με τα λάθος ειδοποιητήρια

Έδωσαν παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα, μετά το “χάος” με τα λάθος ειδοποιητήρια
Μέχρι τις 14 Ιουλίου η προθεσμία. Δόθηκε εντολή ώστε να γίνει επανέλεγχος και διορθώσεις στα λάθη.

Περιθώριο μέχρι της 14 Ιουλίου έδωσε η κυβέρνηση για τις διορθώσεις λαθών, αλλά και τα ανασφάλιστα οχήματα.

Οι αρμόδιοι έλαβαν την απόφαση μετά το αλαλούμ που επικράτησε λόγω των πολλών λαθών και των 300.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε ιδιοκτήτες οχημάτων, που μπήκαν στη “μαύρη” λίστα των ανασφάλιστων. 

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο όσοι ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, δεν θα πληρώσουν πρόστιμο. Οσοι έχουν πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ και ασφάλισαν τα οχήματά τους στη συνέχεια τα ασφαλίσουν έως τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν ως πρόστιμο.

Παράλληλα δόθηκε εντολή ώστε να γίνει επανέλεγχος και διορθώσεις στα λάθη που παρατηρήθηκαν στις λίστες με αποτέλεσμα ασφαλισμένα αυτοκίνητα να εμφανίζονται ως ανασφάλιστα, έως τις 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινή σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργείων εξετάστηκε όλο το εύρος των λαθών που έχουν εντοπιστεί. Εξαιτίας τους εκτιμάται ότι περίπου 450.000 από τα 1,151 εκατ. ειδοποιητήρια θα πρέπει να ακυρωθούν. Σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να εκδοθούν και νέα, για να ενημερωθούν παραβάτες που έμειναν στο απυρόβλητο ή δεν έλαβαν γνώση των αποτελεσμάτων των διασταυρώσεων, επειδή οι παραβάσεις τους χρεώθηκαν σε άλλους που δεν φέρουν ευθύνη (πχ σε προκατόχους οχήματος που μεταβιβάστηκε).

Να σημειωθεί ότι πολλά λάθη εντοπίζονται σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν κλαπεί, παρότι η κλοπή έχει δηλωθεί. Επίσης διαπιστώθηκαν αναγραμματισμοί στα στοιχεία κανινικά ασφαλισθέντων οχημάτων, που πρέπει να διορθωθούν για να απαλλαγούν οι κάτοχοί τους. Στην χθεσινή σύσκεψη συμφωνήθηκε ότι τα θύματα των λαθών των υπηρεσιών δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν περισσότερο και να γίνει εκ μέρους τους μία δήλωση σε έναν μόνον φορέα (πχ ασφαλιστική εταιρεία, υπουργείο Μεταφορών κλπ) που θα αναλάβει να ενημερώσει και όλους τους άλλους χωρίς να χρειαστεί να τρέχουν δεξιά και αριστερά οι νομοταγείς πολίτες.

Μεγάλο πρόβλημα έχουν και όσοι έτυχε στις 6 Ιουνίου (ημερομηνία διασταύρωσης) να έχουν ανασφάλιστο το όχημά τους, επειδή έληξε μια-δυο μέρες πριν η ασφάλεια που είχαν και αναζητούσαν προσφορά για νέα ασφάλιση. Ειδικά μάλιστα εάν βρήκαν και έκαναν νέα ασφάλιση στο διάστημα 7-12 Ιουνίου, πλήρωσαν ασφάλιστρα χωρίς να έχουν πληρώσει και το παράβολο που εκδόθηκε για αυτούς στη συνέχεια.

Στο υπουργείο Οικονομικών λένε πως ήταν ευθύνη του ασφαλιστή τους να τους ενημερώσει καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι ασφαλιστικές ήξεραν ότι «έτρεχε» ο έλεγχος εκείνες τις ημέρες. Αν το αποσιώπησαν και εισέπραξαν ασφάλιστρα χωρίς να ενημερώσουν για το παράβολο των 250 ευρώ, οι ιδιοκτήτες θα ανακαλύψουν εκ των υστέρων την χρέωση και ίσως έχουν πρόβλημα με τις Αρχές (πχ να τους ζητηθούν οι πινακίδες πίσω) ενώ δεν θα μπορέσουν να ασφαλίσουν ξανά το όχημα όταν πρέπει να ανανεώσουν την ασφάλιση μετά από 1,3, 6 ή και 12 μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments