Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στην κριτική

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στην κριτική
Σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό.

«Από την ομιλία του Πρωθυπουργού, στο υπουργικό συμβούλιο, επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στην κριτική». Αυτό σχολίασε με ανάρτηση στο Twitter, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε ο πρωθυπουργός

Για δικαίωση της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε για καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση, προαναγγέλοντας την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου με μέτρα από τη διέργεια 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδριών για την ανάπτυξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση και «τα στρατευμένα ΜΜΕ» για στείρα, αδιέξοδη και μίζερη τακτική, δηλώνοντας ότι το αποτέλεσμα κρίνεται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους τους, επενδύτες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε την πτώση του δεκαετούς ομολόγου την Τρίτη στο 5,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα από την κρίσης. 

«Θα συνεχιστεί η πτώση των επιτοκίων, με έξοδο στις αγορές και όχι εκβιαστικά και βεβιασμένα όπως το ’14, αλλά ανοιχτά με όρους βιώσιμους και διατηρήσιμους» τόνισε. 

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους που η συμφωνία ικανοποιεί τους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης.

Οι τέσσερις λόγοι:

1. Σαφής προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, μετά τη λήξη του προγράμματος.

2. Αποδεκτή η γαλλική πρόταση, με ρήτρα ανάπτυξης.

3. Δέσμευση για συγκεκριμένες δράσεις τόνωσης της ανάπτυξης -ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας.

4. -και πιο σημαντικό σύμφωνα με την αξιολόγηση του πρωθυπουργού: Δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και έμπρακτη στήριξη των εταίρων για έξοδο στις αγορές.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε το «μομέντουμ» της οικονομίας, έτσι ώστε να εγγυηθούμε ότι η ανάπτυξη δεν θα αφορά τους λίγους αλλά τους πολλούς» ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Προχωράμε στη διενέργεια των 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων για να καθοριστούν οι βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες κάθε περιοχής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments