Ανοίγει ο δρόμος για εκλογές στην ΕΠΟ! | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Ιουνίου 2017, 14:29 22 Ιουνίου 2017, 14:29

ntt t

Μίνι σχέδιο νόμου με εισαγωγή τροπολογιών κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με αυτό δίνεται η δυνατότητα σύγκλισης, συγκρότησης και λειτουργίας γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, ώστε να ψηφιστούν οι απαιτούμενες καταστατικές τροποποιήσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά δρόμο  για την εκλογική διαδικασία. Μία απαραίτητη κίνηση  προκειμένου έγκαιρα να υπάρχει εναρμόνιση, όπως έχει σχετικά συμφωνηθεί με τις ευρωπαικές αρχές και να μην αντιμετωπιστεί πρόβλημα με την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Επίσης γίνεται κατηγοριοποίηση των εθνικών αθλητικών υποδομών, προκειμένου να υπάρξει σχετική διαδικασία αδειοδότησής τους. Αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα με τις χορηγήσεις αδειών στις ομάδες, τη μείωση εγγυητικής για τις ΚΑΕ, αφού μέχρι τώρα είναι μεγαλύτερη από εκείνη που ισχύει στο ποδόσφαιρο, ενώ σημαντική είναι η τροπολογία που αφορά την επιλεκτική χορήγηση τιμής ένεκεν διπλώματος προπονητή, κυρίως όταν υπάρχει συσχέτιση με ολυμπιακό μετάλλιο. 

Μία τροπολογία που αφορά φυσικά τους προπονητές της Αννας Κορακάκη, Κατερίνας Στεφανίδη και του Σπύρου Γιαννιώτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνδρας και προπονητής της Στεφανίδη, Μίτσελ  Κρίερ, που έχει δίπλωμα από αμερικάνικο πανεπιστήμιο, ταξίδεψε στο Ρίο ντε Τζανέιρο σαν τεχνικός σύμβουλος, μετά από παρέμβαση της ΓΓΑ, ενώ ο Νίκος Γέμελος έχει άδεια κολύμβησης, αλλά όχι ανοικτής κολύμβησης.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να κατατεθεί νέο σχέδιο νόμου, που θα αφορά  ζητήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Πηγή: sportotal.gr