Αθλητισμός

Eurobasket Γυναικών: Μια θέση στην “4αδα” διεκδικεί η Εθνική

Eurobasket Γυναικών: Μια θέση στην “4αδα” διεκδικεί η Εθνική
Μετά τη μεγάλη χθεσινή νίκη επί της Ρωσίας, αντιμετωπίζει σήμερα στις 16:00 την Τουρκία.

Ραντεβού με την ιστορία της δίνει στις 16:00 (ΕΡΤ1) δίνει η Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας καθώς κόντρα στην Τουρκία θα διεκδικήσει μια θέση στους «4» της διοργάνωσης.

Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά βρέθηκαν στην οχτάδα μετά την σπουδαία νίκη κόντρα της Ρωσίας με 62-58. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά μετά το 2009 που η Εθνική Γυναικών φτάνει σε αυτή τη φάση.

Η ψυχολογία των κοριτσιών είναι στα ύψη μετά την επικράτηση σε βάρος εκ των φαβορί για το τρόπαιο στη διοργάνωση.

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Κεραμιδά, η πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης αποτελεί μεγάλο δέλεαρ, ωστόσο ο ίδιος στάθηκε στην αρχική επιδίωξη της ομάδας, που είναι μια θέση στην πρώτη εξάδα, η οποία οδηγεί σε συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ γυναικών. Κάτι που όπως είπε θα αποτελέσει μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για την Εθνική. 

Αναφερόμενος στο στόχο της πρόκρισης στα ημιτελικά, τόνισε πως η ομάδα από τη μέχρι τώρα πορεία της έδειξε ότι μπορεί να πετύχει πολύ μεγάλες υπερβάσεις, και κόντρα στην Τουρκία οι δυνατότητες να επιτευχθεί μια ακόμη υπάρχουν. 

Ο Ελληνας τεχνικός χαρακτήρισε τη σημερινή αντίπαλο της Εθνικής μια ομάδα που θεωρείται πολύ καλή, με πλούσιο ταλέντο και η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Από πλευράς παικτριών, η Στέλλα Καλτσίδου δήλωσε αισιόδοξη ότι η ομάδα μπορεί να συνεχίσει στους ίδιους νικηφόρους ρυθμούς και στη συνέχεια, και να σημειώσει ακόμα μια σπουδαία επιτυχία.

Τα υπόλοιπα ματς των προημιτελικών είναι: Βέλγιο – Ιταλία (13.30), Ισπανία – Λετονία (19.00), Γαλλία – Σλοβακία (21.30).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments