Αθλητισμός

Γιάνκοβιτς: “Ο Πεδουλάκης επέλεξε να μην μείνω στον Παναθηναϊκό”

Γιάνκοβιτς: “Ο Πεδουλάκης επέλεξε να μην μείνω στον Παναθηναϊκό”
Για την θητεία του στον Παναθηναϊκό και στον Άρη μίλησε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σε συνέντευξή του. Τι είπε για την Εθνική Ομάδα και το μέλλον του.

Το λόγο που δεν έμεινε στον Παναθηναϊκό ανέφερε σε συνέντευξή του ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, λέγοντας πως ήταν κατόπιν επιθυμίας του Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ σχολίασε και την συνεργασία του με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ακόμα, ο 27χρονος φόργουορντ μίλησε στον αέρα του «ΣΠΟΡ FM 94.6» για τον Άρη, για την πικρία που νιώθει από την Εθνική Ομάδα, αλλά και το μέλλον του.

Αναλυτικά είπε:

Για την Βαλένθια: «Η αρχή της χρονιάς με έφερε στη Βαλένθια. Πήγα εκεί για να έχω μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο υψηλό επίπεδο. Τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως τα περίμενα και μου είχαν πει. Έτσι αποφάσισα να φύγω γιατί ο προπονητής ήθελε να με βάλει σιγά σιγά στο πρόγραμμα της ομάδας γιατί ήμουν ξένος. Ήμουν λίγο παραπάνω ανυπόμονος και ήθελα να πάω κάπου αλλού για να βρω τον εαυτό μου. Είχα επιλογές αλλά δεν είχα τόση υπομονή για να τις αφήσω να ωριμάσουν. Συν τοις άλλοις, είχα μια ωραία συζήτηση με τον κόουτς Πρίφτη πριν πάω στη Βαλένθια και μετά εγώ είπα στον κόουτς ότι θέλω να πρωταγωνιστήσω και τον ρώτησα αν θέλει να το κάνουμε. Δεν μετάνιωσα για τη Βαλένθια. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν ήρθε η πρόταση και πίστευα ότι όλα θα γινόντουσαν όπως ήθελα και περίμενα. Δεν ήμουν εκεί για να πάρω το Πρωτάθλημα στη Βαλένθια αλλά χάρηκα για μερικά παιδιά»

Σε ερώτηση για τις συνθήκες στον Άρη: «Δεν είναι εύκολο όταν σε μια ομάδα υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες και προσωπικότητες. Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο σκέψης. Όσο πήγαινε η χρονιά και φεύγανε οι παίκτες για οικονομικούς λόγους, κάθε βδομάδα άλλαζε η χημεία και η ταυτότητα της ομάδας και ήταν πολύ δύσκολο να συγκρατηθεί κάτι τέτοιο μέχρι τέλος του Πρωταθλήματος. Όλοι κάναμε μεγάλη υπέρβαση».

Για τον ρόλο του στον Άρη: «Ήμουν τρία χρόνια σε μια ομάδα και φέτος άλλαξα δύο ομάδες σε μια χρονιά κι αυτό ήταν άγνωστο και περίεργο για μένα. Να βρω το περιβάλλον που θέλω. Πάντα είναι δύσκολο να το βρεις. Νομίζω ότι όσο πήγαινα προς το τέλος και δενόμουν με την ομάδα, απέδιδα πολύ καλύτερα».

Για το μέλλον του: «Δεν ξέρω ακόμη, είναι πολύ νωρίς. Δε νομίζω ότι ο προπονητής έφτασε στο σημείο να πει ποιους παίκτες θέλει. Υπάρχει η οψιόν για του χρόνου, το συμβόλαιο δεν είναι κλειστό και στις επόμενες μέρες θα γίνουν οι συζητήσεις μέχρι να φθάσει η καταληκτική ημερομηνία».

Για τους φιλάθλους του Άρη κι αν εισπράττουν αυτό που πρέπει βάσει της παρουσίας τους: «Αγαπάνε πολύ το μπάσκετ και σαν νίκη αλλά και σαν ομάδα. Υπάρχουν βέβαια απόψεις, ο καθένας έχει τη δική του. Μερικές φορές είναι καλό, άλλες όχι. Είναι μπασκετικός και διψάει για επιτυχίες.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι ρομπότ. Μετά από έναν αγώνα… σβήνει και γεια σας. Είναι τρομερός. Όλοι θαυμάζουμε αυτά που έχει πετύχει αλλά και το πώς τα πέτυχε. Όταν ονειρεύεσαι πρέπει να ξέρεις και τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις το όνειρο κι εκεί πολλοί έχασαν τον δρόμο. Πρέπει να είσαι πολύ πειθαρχημένος για να φτάσεις στο σημείο να προχωρήσεις στην καριέρα σου».

Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη: «Είμαστε συνομήλικοι και φίλοι. Τότε δε νομίζω ότι πήγε από σπόντα στον Ολυμπιακό.

Για τον Νίκο Παππά: «Έχω να του πω ένα μεγάλο μπράβο. Πρέπει να είσαι υπομονετικός και σκληρός, να περιμένεις, να παλεύεις με τον εαυτό σου, να δουλεύεις, για να φθάσεις σε σημείο… Είχε φθάσει σ’ ένα σημείο όπου δεν έπαιξε καθόλου. Ο Νίκος ξέρει να αρπάζει ευκαιρίες από τα μαλλιά και του βγάζω το καπέλο για το πώς έπαιξε. Του βγάζω το καπέλο, θέλει μαγκιά και την έχει. Ο Νίκος έχει τον τρόπο να επιβιώνει».

Για τον Πανιώνιο: «Μακάρι να γυρίσει εκεί που ανήκει. Είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Ο καθένας που αγωνίστηκε στον Πανιώνιο νιώθει περηφάνια. Δεν ξεχνώ ποτέ, ποιος μου έδωσε τη ευκαιρία να γίνω αυτός που έγινα. Ο Πανιώνιος λείπει από την Α1».

Για τον πατέρα του: «Δεν είχε θέμα στα μάτια. Εγώ είχα πρόβλημα στα μάτια, ένα θέμα αστιγματισμού και τώρα θα μπορώ κι εγώ να τα βάζω από τα εννιά μέτρα».

Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ: «Έγινε πέρυσι μια επαφή αλλά δεν έδεσε το γλυκό».

Για τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι ούτε εγώ κατάλαβα το γιατί. Άργησα πολύ να καταλάβω. Ήθελα να μείνω, είχα πει ότι θα ήμουν τρελός αν δεν το ήθελα. Ο προπονητής επέλεξε να μην μείνω. Δεν ήμουν στα πλάνα του (σ. σ. Αργύρη Πεδουλάκη). Δεν έγινε κάποια πρόταση και το πήρε πάνω του ο κόουτς. Δεν του κρατάω κακία, αλλά πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος. Έγιναν κάποιες συζητήσεις με τον βοηθό του στην Αμερική, όταν συμμετείχα στο summer league, αλλά ήταν η εποχή τότε του Γιάννη Μπουρούση όπου κυριαρχούσε η δική του μεταγραφή».

Για τη συνεργασία με τον Τζόρτζεβιτς: «Δεν κρατάω κακία αλλά τα πράγματα πρέπει να τα λένε όπως έχουν γίνει. Τελείωσε μια σεζόν με τον Ιβάνοβιτς η οποία για μένα ήταν πολύ καλή, κάναμε μια συζήτηση με τον κόουτς Τζόρτζεβιτς με πολλά ‘θα’ για τον ρόλο μου, αλλά δεν έπαιζα με εξαίρεση κάποιες αναλαμπές είτε στους αγώνες με τον Ολυμπιακό είτε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Υπήρχε κι ένα παιχνίδι όπου με έβαλε αλλαγή κι έφαγε γιούχα. Γενικά ήταν περίεργη χρονιά. Δεν κατάλαβα ποτέ τον λόγο που ήμουν στην άκρη. Νόμιζα ότι θα ήταν μια πολύ καλή χρονιά για μένα αλλά δεν βγήκε».

Για την Εθνική: «Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία για να δείξω αν μπορώ να βοηθήσω. Αυτή τη χρονιά ήμουν έτοιμος για να μπω στην τελική επιλογή αλλά δεν έδεσε το γλυκό. Νιώθω μια πίκρα και αδικία».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Όταν τον είχα πρωτοδεί είχε έρθει στο Ελληνικό να κάνει προπόνηση, πρέπει να ήταν 13-14 χρονών. Ήταν ένα αδύναμο παιδί σαν ακρίδα. Δεν ήταν τόσο ζεστός αλλά κάτι άλλαξε και σήμερα είναι διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ. Θα φθάσει ψηλά και η προσωπική δουλειά που ρίχνει τον έχει φέρει σ’ αυτή τη θέση».

Για τους τελικούς της Α1: «Μου άρεσαν αν εξαιρέσεις το τελευταίο παιχνίδι. Πήγε η σειρά στους πέντε αγώνες, υπήρχε ένταση, σκληρές άμυνες, διαφορετικοί πρωταγωνιστές και ο Ολυμπιακός μου φάνηκε λίγο κουρασμένος μετά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ σκληρή άμυνα και τελικώς κέρδισε ο καλύτερος στη σειρά. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο φρέσκος γιατί είχαν 30 ημέρες να παίξουν παιχνίδι. Αυτό το κενό ήταν κάτι σαν μίνι προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό κι αυτό τους έδωσε μικρό προβάδισμα. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν πολύ καλός κι όταν ο Παναθηναϊκός ακουμπούσε σ’ αυτόν είχε προβάδισμα. Στο τρίτο παιχνίδι, αν είχε τον Γιάννη θα μπορούσε να είχε κερδίσει τότε. Δεν είχε αντίδραση ο Ολυμπιακός σ’ αυτό».

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments