Αθλητισμός

Πάνω από 30 αν είναι Σκόκο και δανεικός μόνο αν είναι Αραούχο…

Πάνω από 30 αν είναι Σκόκο και δανεικός μόνο αν είναι Αραούχο…
Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για την καλύτερη δουλειά που γίνεται φέτος στον προγραμματισμό της ΑΕΚ και για τις λύσεις που υπάρχουν ακόμη και... στις θέσεις που δεν ψάχνει ενίσχυση

Η ΑΕΚ καλωσόρισε τον πρώτο για φέτος το καλοκαίρι. Δέκα μέρες αργότερα χρονικά από ότι το είχε κάνει πέρυσι, όταν ο μεγάλος Τσιγκρίνσκι υπέγραψε πριν τον… προπονητή. Φυσιολογικό, αφού ποιός προπονητής δεν θα ήθελε τον Τσίγκρι… Όσοι πέρασαν, όταν ήταν διαθέσιμος, ξεκίναγαν την ομάδα από αυτόν και μετά τον… τερματοφύλακα.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η πρώτη μεταγραφή είναι επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ. Όπως θα είναι όλες, εκτός από τους Τσιντώτα και Γιακουμάκη, που έχουν κλείσει με πρωτοβουλία της διοίκησης. Δεν εννοώ ότι ο Μανόλο αποφασίζει ποιος παίκτης θα έρθει, για όλες όμως τις κινήσεις δίνει την έγκριση του. Εκτός από τον Λόπες, έτσι έχει γίνει και για άλλους παίκτες που δεν έχουν αποκτηθεί ακόμη ή δεν θα έρθουν για κάποιο λόγο.

Παράδειγμα ο Ρομέρο που έχει πάρει την έγκριση του Χιμένεθ, έχει επιτευχθεί συμφωνία σχεδόν σε όλα και κυρίως στο οικονομικό, όμως είναι φανερό πως για κάποιο λόγο η ΑΕΚ “παίζει καθυστερήσεις” με την συγκεκριμένη μεταγραφή, επειδή κυνηγάει κάτι άλλο. Προφανώς είναι κάτι πολύ καλό αυτό το… άλλο για να μην ολοκληρώνεται μια μεταγραφή που έχει εγκριθεί από τον προπονητή με έναν παίκτη που πράγματι τα χαρακτηριστικά του έλειπαν και ταιριάζουν πολύ στην ΑΕΚ.

Γενικά φέτος γίνεται πολύ καλύτερη δουλειά από πέρυσι, παρότι είναι πολύ πιο χαμηλών τόνων η προσπάθεια χωρίς βομβαρδισμό ονομάτων και πράγματα που μπορούν να σε… τρελάνουν, όπως είχε συμβεί το προηγούμενο καλοκαίρι. Η ΑΕΚ έχει καλές επιλογές, όχι μόνο στις θέσεις που θέλει οπωσδήποτε παίκτες, αλλά και εκεί που δεν… θέλει. Εκτός από τερματοφύλακες και δεξιά μπακ, υπάρχουν στη λίστα του Ντάνιελ και του team Μελισσανίδη παίκτες για όλες τις άλλες θέσεις και για όλα τα… γούστα.

Εκτός από τον Αραούχο και τον Σκόκο που είναι εκτός… συναγωνισμού, υπάρχουν περιπτώσεις επιπέδου ΑΕΚ που δουλεύονται. Κάποιες δεν θα τις μάθουμε ποτέ, αλλά σίγουρα αυτές που θα γίνουν και φυσικά θα τις μάθουμε θα είναι περιπτώσεις που θα μοιάζουν πολύ με την μεταγραφή του Λόπες. Και δεν θα μοιάζουν με τις μεταγραφές Αλμέιδα και Τζιμπούρ. Φέτος δεν θα παρθούν μεγάλα ρίσκα κι ας μην είναι τα κέρδη όσο μεγάλα θα μπορούσαν να ήταν αν η ΑΕΚ π.χ. είχε, σε 20 παιχνίδια έστω, τον Αλμέιδα του ΑΕΚ – Ξάνθη 4-1. Επίσης για να έρθει παίκτης πάνω από τα 30 θα πρέπει να είναι… Σκόκο. Και για να έρθει δανεικός θα πρέπει να είναι… Αραούχο. Μόνο για παίκτες διαφοράς η ΑΕΚ θα ξεφύγει από τα στάνταρ που έχει ορίσει.

Ο ένας από τους τουλάχιστον 4 που θα πρέπει να είναι στα Σπάτα την Δευτέρα, αποκτήθηκε. Ο Λόπες έρχεται με πολύ πιο γεμάτες χρονιές από ότι είχε ο Ντίντακ όταν ήρθε και είναι εμφανώς καλύτερος στο επιθετικό κομμάτι. Αντικαθιστά έναν παίκτη που πέτυχε πολλά περισσότερα από όσα περίμεναν οι περισσότεροι όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του στον απόηχο του ναυαγίου με τον Χαφές τον Αύγουστο του 2015.

Δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο θα φύγει, ακόμη κι αν θα φύγει καν… Όμως σίγουρα αντικαταστάθηκε σε χρόνο ρεκόρ με έναν παίκτη που έχει τις ίδιες και καλύτερες προοπτικές… Καλώς ήρθε ο πρώτος…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments