Αθλητισμός

Στον ΠΑΟΚ έκανα το… comeback!

Στον ΠΑΟΚ έκανα το… comeback!
Περισσότερο από ένας μήνας έχει περάσει από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ, με αντίπαλο τον Άρη στο Παλατάκι κι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Δικεφάλου, ο Λίνος Χρυσικόπουλος παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο INPAOK.

Ο Έλληνας φόργουορντ σχολίασε την πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, την προσωπική του παρουσία, μίλησε για τον Σούλη Μαρκόπουλο που αποτελεί πια παρελθόν από τον “ασπρόμαυρο” πάγκο, ενώ αναφέρθηκε και στον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, Ηλία Παπαθεοδώρου με τον οποίο είχε συνεργαστεί πριν από δύο χρόνια στην Κηφισιά.

Φυσικά, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την απόφασή του να επιστρέψει στους “ασπρόμαυρους” το περσινό καλοκαίρι, τονίζοντας πως στον ΠΑΟΚ έκανε το comeback στην καριέρα του…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λίνου Χρυσικόπουλου στο INPAOK:

Πώς κρίνεις την πορεία της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα; Πιστεύεις ότι η κατάκτηση της 5ης αντιπροσωπεύει την προσπάθεια που κάνατε;«Στα Play Offs δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Νομίζω ότι κατά την διάρκεια της χρονιάς ήμασταν καλύτεροι από τον Άρη… O τρόπος με τον οποίο χάθηκε το πρώτο ματς στο Παλέ μας «άδειασε» εντελώς. Στο δεύτερο ματς ο αντίπαλο ήταν πιο έτοιμος, τον βοήθησαν τα μεγάλα σουτ του Ντραγκίσεβιτς στην αρχή και δεν υπήρχε τρόπος επιστροφής…»

Κατά γενική ομολογία, η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική. Ποια είναι η άποψή σου για το ευρωπαϊκό “ταξίδι”;«Στην Ευρώπη κάναμε ένα βήμα παραπέρα. Αποκλείσαμε σπουδαίες ομάδες όπως η Παρτιζάν, ενώ κοιτάξαμε στα μάτια την Τενερίφη (νικήτρια της διοργάνωσης), αν και στην Ισπανία πήγαν όλα στραβά. Ο Κλάντον, η κολόνα μας φέτος, τραυματίστηκε, ενώ δεν είχαμε και τον Σάιμπερτ. Σίγουρα, πιστεύω πως η ευρωπαϊκή πορεία μας ήταν επιτυχημένη!»

Τι είναι αυτό που επιθυμείς να κρατήσεις από την χρονιά που ολοκληρώθηκε και τι ήταν αυτό που δεν σου άρεσε;«Κρατάω το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικά, δεθήκαμε και με όλους έχω πολύ καλές σχέσεις. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η τελική μας κατάταξη στα Play Offs…»

Πραγματοποίησες ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα φέτος, στη συνέχεια η απόδοσή σου είχε κάποιες μεταπτώσεις. Εσύ πως κρίνεις την δική σου παρουσία;

«Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έπαιζα ουσιαστικά μόνος μου, αφού ο Τέιλορ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί σε κανένα σημείο. Κάλυπτα μόνος μου την θέση «4» κι είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση. Στη συνέχεια γύρισε ο Μαργαρίτης, έπρεπε να μοιραστώ την θέση μαζί του και το πρώτο διάστημα έκανα μια … κοιλιά. Στην πορεία ανέβασα ξανά την απόδοσή μου, με εξαίρεση τους τελευταίους αγώνες.»

Πριν από λίγες ημέρες έκλεισε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, αφού ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Πώς νιώθεις για αυτή την εξέλιξη;«Στεναχωρήθηκα, γιατί ο Σούλης Μαρκόπουλος συνδέεται απόλυτα με το comeback μου. Το έργο του κόουτς μιλάει από μόνο του, όπως και το πάθος του για το μπάσκετ, παρά την ηλικία του. Φυσικά, κρατάω την συμβουλή του, να μπαίνω μέσα και να… μασάω σίδερα».

Εδώ και λίγες ημέρες, νέος προπονητής ανέλαβε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ποια είναι η άποψή σου για την εξέλιξη αυτή;

«Είναι ένας προπονητής με πολύ μοντέρνες ιδέες για το μπάσκετ. Γνωρίζω ότι περνάει πάρα πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή. Θεωρώ πως είναι φέρελπις προπονητής και σύντομα θα γίνει από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα».

Ύστερα από 3,5 χρόνια επέστρεψες ξανά στον ΠΑΟΚ. Περίπου ένα χρόνο μετά την επιστροφή σου αισθάνεσαι δικαιωμένος;

«Ούτε που το ονειρευόμουν, όταν υπέγραφα, ότι θα είχε αυτή η κατάληξη για εμένα η χρονιά αυτή. Νιώθω φανταστικά, γιατί από εκεί που ήμουν στο μηδέν, ίσως και στο μείον, θεωρώ ότι έκανα πολλά βήματα μπροστά. Από την αρχή της καριέρας μου μέχρι και πέρυσι είχα παίξει 40 επίσημους αγώνες και την χρονιά που ολοκληρώθηκε έπαιξα 60! Οπότε για εμένα η χρονιά έχει θετικό πρόσημο».

Υπέγραψες πέρυσι ένα μεγάλο συμβόλαιο με ισχύ τεσσάρων ετών, τι περιμένεις μέσα από αυτή την συνεργασία με τον Δικέφαλο;

«Στόχος μου είναι από εδώ και πέρα, όταν μπαίνω στο παρκέ, να μην αφήνω κανέναν να με αμφισβητεί, όσο είμαι υγιής… Να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να είμαι και τα 40 λεπτά χρήσιμο εργαλείο για τον προπονητή μου».

Έχει αποφασιστεί σε συνεργασία της διοίκησης με τον νέο προπονητή να ενισχυθεί ο ελληνικός κορμός της ομάδας συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια; Ποια είναι η άποψή σου για την απόφαση αυτή;

«Θεωρώ, ότι ο κορμός σε μια ομάδα είναι το πιο σημαντικό συστατικό. Πέρα από το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν αποδείξει πως κατέχουν πολύ καλά το άθλημα, είναι πολύ δύσκολο να φτιάξει μια ομάδα ένα κορμό στηριζόμενη αποκλειστικά σε Αμερικανούς. Είναι πολύ καλό να στηριχτεί σε Έλληνες παίκτες με μικρή ηλικία και ισχυρό κίνητρο».

Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα με πάρα πολλούς φιλάθλους, ωστόσο στους περισσότερους αγώνες το Παλατάκι είναι άδειο. Σας στεναχωρεί αυτή η κατάσταση; Το συζητάς με τους συμπαίκτες σου;

«Όταν μπαίνουμε στο παρκέ για το ζέσταμα, κοιτάμε τις κερκίδες… Όταν όμως ξεκινάει το ματς δεν μας απασχολεί κάτι άλλο, πέρα από τον αγώνα και τη νίκη. Στόχος μας είναι να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ και να ωθήσουμε τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ κοσμό και τον χρειαζόμαστε!»

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς;

«Με τη δική σας στήριξη το επόμενο βήμα σε Ελλάδα και Ευρώπη θα είναι πιο εύκολο!»

Βρισκόμαστε στο Μουσείο του Δικεφάλου, που ζωντανεύει μνήμες από την σπουδαία ιστορία του συλλόγου. Σου περνάει από το μυαλό η σκέψη κάποτε να είσαι κι εσύ μέλος μιας ομάδας του ΠΑΟΚ που θα αγωνίζεται ξανά για την κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Πάντα σκέφτεσαι το καλύτερο. Σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό μου αυτή η σκέψη. Είναι δύσκολη αποστολή, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, χρόνο και υπομονή».

Παρ’ ότι βρίσκεσαι στο προσκήνιο εδώ και αρκετό καιρό, δεν είσαι ακόμη ούτε 25 ετών. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας σου, το όνομά σου ήταν από τα πιο περιζήτητα στο χώρο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις και να αναγκάσεις ξανά όλους να μιλάνε για σένα;

«Στο μπάσκετ όλα είναι πιθανά! Μεγάλοι έλληνες παίκτες κατάφεραν σε μεγαλύτερη ηλικία από εμένα να κάνουν το… μπαμ στην καριέρα τους. Αν είμαι υγιής, όλα είναι πιθανά…»

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το Ευρωμπάσκετ U20 στο Ηράκλειο, όπου στην αποστολή της Εθνικής μας θα βρίσκεται ο συμπαίκτης σου Αντώνης Κόνιαρης, ενώ προπονητής είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Θες να τους ευχηθείς κάτι;

«Είμαι σίγουρος ότι θα φέρουν ένα μετάλλιο στη χώρα μας, εύχομαι να είναι το χρυσό!»

Έχετε τώρα την ευκαιρία να γεμίσετε μπαταρίες μέχρι τις 17 Αυγούστου όταν και θα ξεκινήσει η πρετοιμασία, πως σκέφτεσαι την επόμενη χρονιά κι αν θέλεις να ευχηθείς κάτι…«Στόχος μας θα είναι η είσοδος στην πρώτη τετράδα, στην Ευρώπη να επαναλάβουμε μία μεγάλη πορεία και σε προσωπικό επίπεδο η εδραίωση μου στην πρώτη πεντάδα».

Πηγή: inpaok.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments