Αθλητισμός

Tο γκολ του “αιώνα” και τα… αντίγραφά του!

Tο γκολ του “αιώνα” και τα… αντίγραφά του!
Τριάντα ένα χρόνια πέρασαν από το ιστορικό γκολ του Ντιέγο Μαραντόνα απέναντι στην Αγγλία.

Ήταν εκείνο το παιχνίδι στο οποίο ο μεγάλος Αργεντινός άσος σημείωσε ίσως τα δύο πιο διάσημα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το ένα ήταν με το χέρι. Και το άλλο ήταν αυτό στο οποίο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά από ένα απίστευτο σλάλομ και αφού ο Μαραντόνα πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του.

Στο πέρασμα των χρόνων αυτό το δεύτερο τέρμα, το «γκολ του αιώνα», όπως ονομάστηκε, βρήκε αρκετούς μιμητές. Υπήρξαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι, τηρουμένων των αναλογιών, «αντέγραψαν» τον Μαραντόνα. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ας θυμηθούμε και κάποιες αντιγραφές!

Το… πρωτότυπο:

Zoρζ Γουεά: Η Μίλαν αντιμετωπίζει τη Βερόνα τη σεζόν 1995-96. Η Βερόνα εκτελεί κόρνερ και αρχίζει ο… χορός του Γουεά. Ο Λιβεριανός παίρνει τη μπάλα και τρέχει, περνά όλους τους αντιπάλους, κάποιοι προσπαθούν μάταια να κάνουν φάουλ. Ο Γουεά δεν χάνει την ισορροπία του, δεν πέφτει. Η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα. 

Ρονάλντο: Την περίοδο 1996 -97 το «φαινόμενο»… χόρεψε μια ομάδα μόνος του. Θύμα του ήταν οι παίκτες της Κομποστέλα. Έτρεχε με τη μπάλα στα πόδια αφήνοντας πίσω του μέσους και επιθετικούς για να σημειώσει μια… γκολάρα. 

Λιονέλ Μέσι: Ο κατά πολλούς διάδοχος του Μαραντόνα, και όχι μόνο λόγω κοινής καταγωγής, σημείωσε τη σεζόν 2006-07 ένα γκολ παρόμοιο κόντρα στη Χετάφε. 

Σαούλ Νίγκεθ: Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 1-0 τη Μπάγερν την περσινή σεζόν για το Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στον 21χρονο μέσο. Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα. Κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει την τρελή κούρσα του προς την εστία των Βαυαρών. 

Nεϊμάρ: Το 2012 ο Βραζιλιάνος αγωνιζόταν ακόμα στη Σάντος. Σε παιχνίδι κόντρα στην Ιντερνασιονάλ για το Κόπα Λιμπερταδόρες διέσχισε συνολικά 65 μέτρα για να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του, ενώ έτρεχε με 31 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο! 

Τσόρι Ντομίνγκεζ: Τηρουμένων των αναλογιών, το τέρμα που σημείωσε ο Αργεντινός στον τελικό του Κυπέλλου το 2015, στον οποίο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ξάνθη. Ο Ντομίνγκεζ πέρασε τον Μπέρτο κοντά στην γραμμή του πλαγίου, άδειασε τον Παπαστεριανό, νίκησε και τον Δημήτρη Κυριακίδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments