Αυτοδιοίκηση

Ξεχειλισμένοι κάδοι στη Θεσσαλονίκη – Έκκληση του Δήμου να μην βγάζουν οι πολίτες τα απορρίμματα

Ξεχειλισμένοι κάδοι στη Θεσσαλονίκη – Έκκληση του Δήμου να μην βγάζουν οι πολίτες τα απορρίμματα
Ζητείται κατανόηση έως ότου ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Αντιμέτωποι με τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν στους κάδους, βρίσκονται οι κάτοικοι στους περισσότερους Δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στις Δημοτικές επιχειρήσεις με αίτημα, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απασχολούνται στους Δήμους, με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

To μεγάλο πρόβλημα συσσώρευσης σκουπιδιών, λόγω των καταλήψεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ τις προηγούμενες μέρες αλλά και της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς. “Στο κέντρο της πόλης κάνουμε αποκομιδή τέσσερις φορές την ημέρα, επομένως θα δημιουργηθεί πρόβλημα και θα γεμίσουν οι κάδοι” όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψαρράς.

Με αφορμή και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για υψηλές θερμοκρασίες, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης απηύθυνε έκκληση στους δημότες σε περίπτωση που βλέπουν γεμάτους τους κάδους των απορριμμάτων να κρατούν, όσο είναι δυνατόν, τα σκουπίδια στα μπαλκόνια τους ζητώντας την κατανόησή τους έως ότου ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Στις 10:30 το πρωί, οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, και στην συνέχεια έκαναν πορεία στο ΥΜΑ-Θ. Αναμένεται επίσης να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments