Αυτοδιοίκηση

Οι πρώτες απολύσεις συμβασιούχων -Ποιοι δήμαρχοι έκαναν την αρχή (pic)

Οι πρώτες απολύσεις συμβασιούχων -Ποιοι δήμαρχοι έκαναν την αρχή (pic)
Εξι συμβασιούχοι στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και 20 στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Μπορεί ο Πρωθυπουργός δήλωσε χθες στο υποοργικό συμβούλιο ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα των συμβασιούχων ωστόσο οι δήμαρχοι ξεκίνησαν τις απολύσεις. 

Η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ δεν τους αφήνει άλλα περιθώρια έτσι άρχισαν οι απολύσεις συμβασιούχων.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς με χθεσινή του απόφαση, γνωστοποιεί στους έξι συμβασιούχους ότι «ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου δεν δύναται πλέον από 21-06-17, να αποδέχεται την παροχή -από μέρους σας- των εργασιών για τις οποίες προσληφθήκατε». 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το autodioikisi.gr και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας στην Ημαθία Παναγιώτης Γκυρίνης κάλεσε χθες στο γραφείο τους 20 συμβασιούχους καθαριότητας που είχαν προσληφθεί στις 24 Ιουνίου του 2015 και τους ανακοίνωσε την απόλυσή τους, τονίζοντας τους ότι «αλλιώς θα έχει ποινικές κυρώσεις». 

Να σημειωθεί ότι συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι και τους σχεδόν έξι μήνες του 2017, καθώς ο Επίτροπος του νομού αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής, ενώ αρνητική ήταν και η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλεξάνδρειας επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments