Διεθνή

Πρίγκιπας Χάρι: Κανείς από τη βασιλική οικογένεια δεν θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα

Πρίγκιπας Χάρι: Κανείς από τη βασιλική οικογένεια δεν θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα
O 32χρονος πρίγκιπας τόνισε ότι προσπαθεί να συνδυάσει μια φυσιολογική ζωή με τα καθήκοντα που απορρέουν από την ιδιότητά του.

Κανένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα υποστήριξε ο πρίγκιπας Χάρι μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα αναλάβουν την κατάλληλη στιγμή τα καθήκοντά τους «για το ευρύτερο καλό του λαού».

«Υπάρχει κανείς στη Βασιλική Οικογένεια που να θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα; Δεν το νομίζω, αλλά θα ασκήσουμε τα καθήκοντά μας την κατάλληλη στιγμή», είπε ο 32χρονος πρίγκιπας εξηγώντας ότι προσπαθεί να συνδυάσει μια φυσιολογική ζωή με τα καθήκοντα που απορρέουν από την ιδιότητά του.

Ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι μετέχει στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της βρετανικής μοναρχίας κι ότι τα νεαρά μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τη «θετική ατμόσφαιρα», που ενέπνευσε για πάνω από 60 χρόνια η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ.

«Είναι μια δύσκολη άσκηση ισορροπίας. Δεν θέλουμε να διαλύσουμε τη μαγεία. Η βρετανική κοινή γνώμη κι ολόκληρος ο κόσμος χρειάζονται θεσμούς σαν κι αυτόν», δήλωσε.

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε και για την αβάσταχτη θλίψη του όταν σε ηλικία 12 ετών συνόδευσε τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, στην τελευταία της κατοικία, λέγοντας ότι «δεν θα έπρεπε από κανένα παιδί να ζητηθεί κάτι τέτοιο».

Ο Χάρι, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα στην Daily Telegraph ότι κατέφυγε σε ψυχολόγο για να αντέξει την απώλεια της μητέρας του κι ότι χρειάστηκε 20 χρόνια για να ξεπεράσει το χαμό της, είπε: «Η μητέρα μου είχε μόλις πεθάνει κι εγώ αναγκάστηκε να βαδίσω πίσω απ’ το φέρετρό της περιτριγυρισμένος από χιλιάδες ανθρώπους που με κοίταζαν και εκατομμύρια ακόμη μέσω τηλεοράσεως. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να ζητηθεί από κανένα παιδί να κάνει κάτι τέτοιο υπό οιεσδήποτε περιστάσεις. Δεν νομίζω ότι θα γινόταν σήμερα αυτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments