Οικονομία

ESM: Σε δύο φάσεις η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δις

ESM: Σε δύο φάσεις η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δις
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, η πρώτη εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου και θα ανέρχεται σε 7,7 δισ. ευρώ. Μετά το καλοκαίρι και υπό προϋποθέσεις το β΄μέρος της δόσης.

Σε δύο δόσεις αναμένεται να εκταμιευτεί η δόση των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαικού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, η πρώτη εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου και θα ανέρχεται σε 7,7 δισ. ευρώ.

Η δεύτερη εκταμίευση, ύψους 800 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι, υπό την προϋπόθεση η Ελλάδα να συνεισφέρει με δικούς της πόρους στην προσπάθεια αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες.

«Οι εξελίξεις της δεύτερης αξιολόγησης αποδεικνύουν ότι η προσέγγιση του ESM αποδίδει καρπούς και ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story» τόνισε ο επικεφαλής του ESM, ωστόσο.

Μάλιστα διευκρίνισε πως οι στόχοι θα επιτευχθούν με την προυπόθεση να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. 

Ο κ. Ρέγκλινγκ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τη σημασία που έχουν οι προετοιμασίες για μια δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές, χωρίς να διευκρινίσει, ωστόσο, το χρονικό περιθώριο. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments