Στο Λονδίνο ο Τσακαλώτος για επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Ιουνίου 2017, 04:05 22 Ιουνίου 2017, 4:05

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου κατά το επόμενο διήμερο θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Τσακαλώτος θα αναφερθεί στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τη συμφωνία του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι να κεφαλαιοποιήσει την αποκλιμάκωση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων μετά τη συμφωνία του Eurogroup.

Με βάση το ανακοινωθέν του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι θα στηρίξουν την έξοδο της χώρας στις αγορές, με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018, κάτι το οποίο σημείωσε και ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ.

Έρχεται η δόση ως τις 7 Ιουλίου

Εν τω μεταξύ, παρά τη μικρή καθυστέρηση στη γερμανική Βουλή, η κυβέρνηση δεν αναμένει εκπλήξεις για την εκταμίευση των πρώτων 7,7 δισ. ευρώ από τη δόση των 8,5 δισ. ευρώ που ενέκρινε το Eurogroup.

Στις 29 Ιουνίου συνεδριάζει το Euro Working Group ενώ την Τετάρτη 5 Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα εγκρίνει τη δόση με βάση το αναθεωρημένο τεχνικό μνημόνιο (SMoU). Tα χρήματα αναμένονται στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας την Πέμπτη 6, ή την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Ετικέτες: