Αθλητισμός

Ωρολογιακή βόμβα στον Παναθηναϊκό!

Ωρολογιακή βόμβα στον Παναθηναϊκό!
Στην έξοδο υπάλληλοι και ποδοσφαιριστές λόγω αναγκαιότητας περικοπών.

Εφιάλτης; Οδυνηρή κατάληξη μιας πολυετούς περιόδου συσσωρευμένων λαθών; Το σίγουρο είναι ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διανύει την πιο δύσκολη εποχή της σύγχρονης εποχής της. Και ο πολύκροτος «εμφύλιος» με τον Μάρκους Μπεργκ, αποτελεί απλά την κορυφή του παγόβουνου σε μια λίστα οικονομικών προβλημάτων που μοιάζει ατελείωτη.

Το έγγραφο – ντοκουμέντο που εμφάνισε το sdna το βράδυ της Τετάρτης για τις οφειλές της «πράσινης» ΠΑΕ προς τον Σουηδό επιθετικό, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η εταιρία, με αδυναμία τήρησης συμφωνιών σε ποδοσφαιριστές, αδυναμία πληρωμής υπαλλήλων των 700€, μνημονιακή πολιτική που οδήγησε ή οδηγεί πολλά στελέχη της ομάδας εκτός Παναθηναϊκού, την ακαδημία να υποβάλλεται σε ολικό λίφτινγκ λόγω των μειώσεων που προτάθηκε στους προπονητές της. 

Η πώληση του Μπεργκ και άλλων βασικών παικτών, παράλληλα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. Ευρώ, ενδέχεται να δώσουν ανάσα στον Παναθηναϊκό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν εγγυώνται την εξομάλυνση της κατάστασης σε βάθος χρόνου.

Μια κατάσταση που ισοδυναμεί με «ωρολογιακή βόμβα» που είναι έτοιμη να σκάσει!

Ας δούμε ωστόσο ξεχωριστά κάποια από τα πιο βασικά οικονομικά ζητήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Τριφύλλι.

– ΠΑΙΚΤΕΣ

Είναι το νούμερο ένα ζήτημα που θεωρητικά απασχολεί αυτή τη στιγμή, καθώς σχετίζεται άμεσα και με την ευρωπαϊκή αδειοδότηση της ομάδας. Η διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα γίνουν πληρωμές, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δόση Φεβρουαρίου, με τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε στάση αναμονής. Σημειώνεται βέβαια πως αυτή είναι και η καταληκτική ημερομηνία για να κατατεθεί ο φάκελος στην UEFA και θα πρέπει να είναι συνεπής στους διακανονισμούς και τις εκκρεμείς υποθέσεις που είχε μέχρι την 31η Μαρτίου 2017, ώστε να εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν λαμβάνειν τον Φεβρουάριο και τον Μάιο, δόση που υπάρχει προθεσμία να καλυφθεί ως τις 30/6.

Εδώ όμως πρέπει να υπάρξει η επισήμανση ότι κάποιοι παίκτες έχουν ήδη πληρωθεί τη δόση Φεβρουαρίου, όπως οι Μπεργκ, Μολέδο, αλλά και ο Εμποκού, ενώ δεν αποκλείεται με κάποιους άλλους να υπάρχουν διαφορετικά συμφωνητικά.

– ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Επειδή βέβαια αρκετός λόγος γίνεται για τους παίκτες, απλήρωτο -και μάλιστα για μεγαλύτερο διάστημα- παραμένει και το προπονητικό τιμ, συνολικά δηλαδή το αγωνιστικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Εκεί δε οι οφειλές αφορούν μεγαλύτερο διάστημα, τουλάχιστον τριών μηνών, λόγω της έλλειψης ρευστότητας της ΠΑΕ.

– ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Κι αν οι παίκτες που αμείβονται με 200, 300 ή και 500 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο γκρινιάζουν για 1-2 δόσεις, τότε τι θα πρέπει να λένε οι εργαζόμενοι της ΠΑΕ που έχουν ήδη κλείσει τρεις μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται στον τέταρτο. Άνθρωποι του… μεροκάματου, των 700 ευρώ, για τους οποίους όπως είναι φυσικό το πρόβλημα είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Πριν λίγες ημέρες, στη συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Αγισήλαο Τουμαζάτο άκουσαν ότι η ΠΑΕ θα επιστρέψει σύντομα στην… κανονικότητα, τη στιγμή που το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένα μεγάλο “κύμα” απολύσεων.

– EXTREM MAKE OVER ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Το οικονομικό συμμάζεμα στον Παναθηναϊκό, μοιραία έφτασε και στην ακαδημία, το άλλοτε καμάρι του συλλόγου, που έχει αναδείξει σπουδαίους παίκτες στο παρελθόν. Το προηγούμενο διάστημα αποχώρησαν μεταξύ άλλων από τα τμήματα υποδομής του Τριφυλλιού οι Βαγγέλης Σάμιος (Κ20), Άρης Κυριαζής (Κ15), ο γυμναστής Βαγγέλης Μπέκας κι ακολούθησαν οι Βασίλης Παπαδάκης, Παναγιώτης Μπαρτζώκας,  Δημήτρης Κλης (προπονητής σε Κ13 και Κ12).

Οι λόγοι της αποχώρησής τους; Ως επί το πλείστον οικονομικοί. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους τρεις πρώτους, η μείωση που τους προτάθηκε έφτανε το 30% κι ως εκ τούτου αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους με τους “πράσινους”.

Ακόμη δε και η εξεύρεση προπονητή τερματοφυλάκων, καθυστέρησε μεταξύ άλλων και για οικονομικούς λόγους. Μία περίπτωση άλλωστε που απασχόλησε, ήταν εκείνη του Βαγγέλη Φιλιππή από τον Πανιώνιο, ωστόσο (σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχαν δει το φως της δημοσιότητας την περίοδο των συζητήσεων με τον πρώην στενό συνεργάτη του Ουζουνίδη) του έγινε πρόταση με λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνει στην Πλατεία.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments